Autonieuws

SsangYong Rexton W

Opnieuw een uitgebreide facelift voor SsangYong Rexton

SsangYong noemt het de derde generatie Rexton, maar stiekem betreft het de derde editie van de tweede generatie. Het model gaat door het leven als Rexton W en betekent voor de Zuid-Koreanen de wedergeboorte van de authentieke SUV.

Opnieuw een uitgebreide facelift voor SsangYong Rexton
SsangYong is duidelijk bezig met een flinke opmars. Met de nieuwe Korando, Actyon Sports en het e-XIV studiemodel tonen de Zuid-Koreanen zich daadkrachtig en dat is met de vernieuwde Rexton niet anders. Het ontwerp van de grote SUV is geëvolueerd tot een moderne verschijning waarvoor het bedrijf zich zeker niet hoeft te schamen. Hetzelfde geldt volgens het persbericht over het interieur dat strak en tegelijk luxueus oogt. Het merk komt in de nieuwste variant tevens tegemoet aan het toenemende gebruik van persoonlijke, elektronische apparatuur met een geïntegreerd 12V-aansluiting en een houder voor bijvoorbeeld een GPS, smartphone of andere zaken.

e-XDi200 Active
Groot nieuws vinden we ook in de motorsteunen. Hier hangt vanaf heden namelijk een nieuwe e-XDi200 Active Diesel-krachtbron in. Deze moet volgens SsangYong niet alleen de prestaties en de betrouwbaarheid verhogen, maar staat ook garant voor een lager verbruik en een ´smeuïge werking´ onder alle rijomstandigheden. Het resulteert in ieder geval in een CO2-uitstoot van 193 g/km voor de tweewielaangedreven variant met handgeschakelde zesbak, wat 15% minder is dan het huidige model. Het vermogen van de krachtcentrale bedraagt overigens 155 pk en 360 Nm. Dit koppel is beschikbaar vanaf 1.500 tot 2.800 tpm.

Zowel 2WD als 4WD
De vernieuwde Rexton W is leverbaar met handgeschakelde transmissie en automatische overbrenging met vijf verzetten, 2WD of 4WD in een zestal carrosseriekleuren. Daarnaast biedt het bedrijf een tweetal kleuren aan voor het interieur. Nieuw wat de uitrusting betreft zijn ESP, ARP (actieve koprolbescherming), TPMS (bandendrukcontrolesysteem) en parkeersensoren achter. Wanneer de vernieuwde Rexton W exact bij de dealers staat is voorlopig nog onduidelijk, net als zijn herziene prijskaartje.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Opnieuw een uitgebreide facelift voor SsangYong Rexton

Zoeken

Merk- & modeldossiers