Autonieuws

Smart forstars heeft een ingebouwde beamer!

Ook Smart is Parijs aanwezig en pakt wederom uit met een interessant studiemodel. Ditmaal een elektrisch aangedreven, tweezits Sports Utility Coupé voor de filmliefhebber.

Het eerste waar wij aan dachten bij het aanschouwen van de forstars is het for-us studiemodel dat Smart afgelopen voorjaar in Amerika presenteerde. Met hetzelfde gezicht, nagenoeg dezelfde maten en een vergelijkbaar interieur komen beide modellen behoorlijk overeen.

Alubeam rouge
Terecht merkt Smart dan ook op dat de forstars direct herkenbaar is als lid van de Smart-familie. Tegelijkertijd laten zijn silhouet en vriendelijke gezicht zien hoe het Smart-design de komende jaren zou kunnen evalueren. Opmerkelijk aan de forstars is zijn grote glazen coupédak dat naadloos aansluit op de elektrische bedienbare achterklep die eveneens van glas is. Andere opvallende kenmerken zijn de extravagante kleur Alubeam rouge, die fraai contrasteert met de in mat-titanium uitgevoerde veiligheidscel en de grote 21 inch lichtmetalen velgen.

Smartphone als binnenspiegel

Naast het markante uiterlijk beschikt de Smart tevens over een futuristisch innerlijk. Bekijk bijvoorbeeld het fraaie instrumentenpaneel maar ook het open stuur en de ontbrekende binnenspiegel die is vervangen door een smartphone. Laatstgenoemde maakt via een camera de ruimte achter de auto zichtbaar. Met de smartphone is ook de in de motorkap geïntegreerde beamer te bedienen. Met die beamer zijn films te vertonen op bijvoorbeeld de wand van een parkeergarage. Cool!

Brabus aandrijflijn

De smart forstars beschikt over de elektrische aandrijflijn van de fortwo Brabus electric drive. De krachtbron daarvan is een 60 kW sterke elektromotor. Deze aandrijflijn zorgt voor een topsnelheid van meer dan 130 km/h. Een lithium-ion batterij met een capaciteit van 17,6 kWh dient als voeding.

Gerelateerde artikelen

Smart Vision EQ Fortwo: smart van jou, smart van mij

Autonieuws
> Artikel lezen

Smart fortwo cabriolet: goedkoopste cabrio van NL

Autonieuws
Prijzen nieuwe Smart fortwo cabriolet
> Artikel lezen

Smart presenteert drie elektrische modellen

Autonieuws
Smart presenteert drie elektrische modellen
> Artikel lezen

Smart trekt kap af bij Fortwo Cabrio

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd

Autonieuws
Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.