Autonieuws

Dit is de nieuwe Kia pro_cee´d!

We hadden al een vijfdeurs en een stationwagon, maar de lekkerste van het trio ontbrak nog: de nieuwe pro_cee´d. En daarmee weet Kia ons behoorlijk te verrassen. Het design van de vijfdeurs deed al goede hoop opwekken, maar dit is wel echt een lekker ding!

We weten natuurlijk inmiddels dat Kia niet over één nacht ijs gaat als het om de driedeurs Cee’d gaat. Net als bij de vorige generatie werd er hard aan gewerkt om deze compactere variant een extra sportieve inborst mee te geven en dat lijkt op het oog wederom heel goed gelukt. We zien de bekende neus van de nieuwste generatie Cee’d, maar zien ook subtiele verschillen. Zo lijkt het chroom van de grille direct door te lopen naar de koplampen en zijn de mistlampunits flink gegroeid en rijkelijk voorzien van een chromen of kunststof rand. Verder naar achteren zien we een optisch lage daklijn en aan de achterzijde zijn de additionele lichtunits ook flink gegroeid. De sportieve look wordt versterkt door de sterk schuin aflopende achterruit.

Motoren
Onderhuids is het nog maar de vraag of de sportieve looks waargemaakt kunnen worden op de weg. De verwachting is namelijk dat de pro_cee’d hetzelfde motorenpalet krijgt als zijn grote broers en daarmee zijn echt sportieve uitspattingen uitgesloten. Er wordt echter ook gefluisterd over een extra turbomotor op basis van het exemplaar dat Hyundai in de Veloster heeft gemonteerd. Deze zal nog altijd niet de concurrentie aankunnen met de GTI’s en ST’s van deze wereld, maar het is in ieder geval een stap vooruit.

De nieuwe pro_cee’d schittert over twee weken op de Autosalon van Parijs.

Gerelateerde artikelen

Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser

Autonieuws
Proceed Concept blikt vooruit naar Kia's nieuwe middenklasser
> Artikel lezen

Kia Cee'd (GT Line) met 1.0 T-GDi geprijsd

Autonieuws
1.0 T-GDI debuteert in Kia Cee'd GT Line
> Artikel lezen

De nieuwe Kia cee'd: de auto die je verrast (adv.)

Autonieuws
Kia cee'd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.