Autonieuws

Brabus neemt Mercedes-Benz SL 500 onder handen

Met een SL 500 maak je allesbehalve een onbeholpen indruk. Brabus dacht echter dat de laatste generatie van de dakloze sportwagen wel een beetje peper in de uitlaat kon gebruiken en creëerde een behoorlijk opgepompte variant.

Wanneer Brabus voor de dag komt met een nieuwe Mercedes weet je eigenlijk altijd dat het wel goed zit. Producten van het Duitse tuninghuis staan bekend als huzarenstukjes, met hete peper wel te verstaan. Hun nieuwste werk is de Brabus SL Roadster die de al niet bepaald tamme Mercedes SL 500 als basis heeft en deze naar het volgende niveau tilt.

Looks
Zoals het elke Brabus betaamt is deze SL duidelijk opgedirkt, maar is het wel subtiel gehouden. Zo zien we een iets aangepaste voorkant, nieuwe kieuwen, sideskirts en een nieuwe achterbumper met daarboven een subtiele, doch aanwezige spoiler. Het schoeisel is minimaal 18 inch maar de Monoblock-wielen kunnen ook in 19 of zelfs 20 inch gemonteerd worden, hoewel dat de subtiliteit natuurlijk niet ten goede komt. De vier dikke verchroomde pijpen maken het geheel af en laten zien dat we hier toch echt met een serieuze sportwagen te maken hebben.

V8
Dat het Brabus menens is met de SL blijkt wel zodra je naar zijn specificaties kijkt. Het 4,7 liter V8-blok werd namelijk onder handen genomen en produceert nu 520 pk, 85 pk meer dan voorheen. Mede dankzij het verhoogde koppel van 820 Nm kost het nog maar 4,4 seconden om de naald 100 km/h aan te laten tikken. Naar wens van de koper kan de begrenzer worden ingesteld op 250, 275 of 300 km/h, maar waarom je een Brabus koopt om deze vervolgens op dezelfde snelheid te laten begrenzen als het origineel is ons een raadsel. Om het extra geweld onder de motorkap in toom te houden werd de complete ophanging herzien in samenwerking met Bilstein. In het nieuwe roestvrijstalen uitlaatsysteem kunnen kleppen worden geplaatst die het geluid dempen bij lage snelheden en vol opengooien wanneer je die V8 de sporen geeft.

Gerelateerde artikelen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.