Autonieuws

Volvo V40 stoerder als R-Design

Hij mag op de teller dan net zo snel gaan, de Volvo V40 ziet er in zijn nieuwe outfit een stuk vlotter uit. Met het nieuwe R-Design oogt deze Zweedse troef zowel aan de binnen- als buitenzijde als een echte dynamische rijdersauto.

Dat de Volvo V40 er als R-Design zou komen stond vanaf dag één als een paal boven water. Volvo heeft immers vol ingezet op dit nieuwe model en wil haar eigen hooggespannen verwachtingen graag waarmaken. Waar we helaas ook al op rekenden is het feit dat de R-Design puur esthetisch is, onderhuids blijft alles bij het oude. Dat is echter geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten.

Exterieur
Zeker in het nieuwe Rebel Blue – bekend van de Polestar-modellen – heb je meteen in de gaten met een opgepompte V40 te maken te hebben. Maar ook in de overige vijf kleurstellingen kan je moeilijk heen om de pittige luchthapper aan de voorzijde, sideskirts, dikke Diamond Cut-wielen en dubbele ronde uitlaatpijpen.

Interieur
Volvo zorgt er altijd voor dat zijn R-Design´s ook aan de binnenzijde als speciaal aanvoelen en is dat ook deze keer niet vergeten. Het interactieve dashboard heeft veel bekijks getrokken in de media en Volvo springt daar nu op in door deze standaard te leveren in de R-Design en uit te voeren in een helder blauwe kleur. Ook aan het zitvlees is gedacht want niets zegt sportiviteit beter dan een paar onvervalste kuipstoelen bekleed met geperforeerd leer. Ook het stuur, versnellingspook, handrem en pedalen werden aangepakt en voorzien van een R-sausje.

Polestar
Zoals gezegd verandert Volvo tegenwoordig niets meer onderhuids wanneer je voor R-Design kiest. Het stoere pakket is dan ook leverbaar op elke motor. Wij denken echter dat R-Design beter past bij zo’n rappe T5 (254 pk) dan bij een bedeesde D2. Voor de echte sportievelingen die zo’n R-Design af doen als een veredelde make-up-laag gloort er licht aan de Zweedse horizon. In het hoge noorden wordt namelijk door Polestar gewerkt aan een hete V40 die richting de 300 pk zal gaan klimmen. Het is helaas nog niet bekend wanneer we deze Audi (R)S3-concurrent op de markt kunnen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Najaarsvoordeel bij de Volvo-dealer

Autonieuws
Volvo Najaarscampagne
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Milde facelift voor Volvo V40 en V40 Cross Country

Autonieuws
Milde facelift voor Volvo V40
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Privé een Volvo V40 rijden voor € 349,- per maand

Autonieuws
Privé een Volvo V40 rijden: € 349,- per maand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.