Autonieuws

Peugeot RCZ haalt frisse neus

Nog geen drie jaar na zijn introductie vond Peugeot het tijd om haar sportieve coupé bij de tijd te brengen. Het meest opvallend is de nieuwe familieneus die de RCZ weer helemaal in lijn brengt met de rest van het gamma. En het oog uiterst smakelijk!

Peugeot pakt flink uit tijdens de Autosalon van Parijs. Er zullen namelijk niet minder dan zes wereldprimeurs hun opwachting gaan maken op de showvloer. Vorige week zagen we al de 208 GTI en 208 XY, deze week doken de 2008 Concept en Onyx plotseling op. Nu is het tijd voor nummer vijf en zes en die zijn misschien wel de grootste verrassing. Nog geen drie jaar na zijn introductie krijgt de RCZ namelijk zijn facelift. Deze moet de coupé niet alleen helemaal bij de tijd brengen maar ook nóg meer de nadruk gaan leggen op de sportiviteit en dynamische eigenschappen van de auto. Bovendien komt er een RCZ R.

Looks
Wat natuurlijk als eerste opvalt is het verdwijnen van de grote gapende bek aan de voorzijde. Hiervoor in de plaats is een grille-vorm gekomen die we onder andere al kennen van de 208 en de vernieuwde 107. Ook de koplampen zijn aangepakt en zijn vooral iets minder scherp gemaakt dan bij zijn voorganger. Over de achterzijde was Peugeot blijkbaar nog wel erg te spreken, hier werd namelijk niets veranderd. En terecht als je het ons vraagt! Ook het interieur werd grotendeels met rust gelaten. De wijzigingen blijven beperkt tot een nieuwe lederen hoes voor de pook, lederen deurpanelen en aluminium afwerking van het middenconsole.

Optie-lijst
Waar wel flink aan gesleuteld werd is de optielijst. Ook de RCZ krijgt namelijk een veel breder programma als het op personalisatie aankomt. Zo is er een Black Pack toegevoegd dat de grille, dakbogen, remklauwen en buitenspiegels in mat zwart uit laat voeren. Vanaf nu zijn er tevens drie sticker-mogelijkheden te bestellen die de RCZ van een striping voorzien in onder andere zwart, rood of grijs. Het velgen-palet bestaat vanaf nu uit tien exemplaren dankzij de twee nieuwe 19 inch Technical-exemplaren. Ten slotte werd ook nog de lakkeuze uitgebreid met twee nieuwe kleuren: Guaranje Brown en Eritrea Red. Het motorenaanbod blijft met de 2.0 liter HDI FAP en 1.6 liter THP ongewijzigd.

De vernieuwde Peugeot RCZ zal in het voorjaar van 2013 in de showroom staan.

Gerelateerde artikelen

Peugeot RCZ R Bimota knalt door de 300 pk

Autonieuws
Peugeot RCZ R Bimota
> Artikel lezen

Peugeot RCZ View Top heeft targadak

Autonieuws
Peugeot RCZ View Top heeft targadak
> Artikel lezen

Peugeot RCZ R even pittig als z’n prijs

Autonieuws
Peugeot RZC R even pittig als z’n prijs
> Artikel lezen

Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood

Autonieuws
Peugeot met productie-RCZ R naar Goodwood
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.