Autonieuws

V8 dieselpower: Porsche Cayenne S Diesel

Je wilt best een Cayenne diesel, maar het vermogen van de V6 is je toch te minimaal. Niet gevreesd, vanaf januari kun je bij de Porsche-dealer terecht voor een oliestoker die wel het gewenste vermogen heeft: 382 pk om precies te zijn!

Eerlijk is eerlijk, de 240 pk sterke V6 dieselmotor in de Cayenne Diesel is geen strepentrekker. Zo hebben wij ook in de praktijk ervaren. Hij mist simpelweg de reserves en power die je van een Porsche gewent bent. Ach, aangezien Audi (ook) nog wel een V8 dieselmotor had liggen kon Porsche als lid van de Volkswagen Group daar natuurlijk met alle genoegen gebruik van maken. Probleem opgelost.

V8 diesel
In het vooronder van de Cayenne S Diesel ligt dan ook een 4.2 liter metende V8 voorzien van een dubbele turbo. En nog wat meer vermogen. Het blok ontwikkelt maar liefst 382 pk, inderdaad precies 1 pk meer dan de zescilinder in de M550d-modellen, en het koppel van 850 Nm is minstens zo indrukwekkend als zijn paardenkrachten. De Cayenne S Diesel sprint ermee in 5,7 seconden naar 100 km/h en als we Porsche mogen geloven gaat dat gepaard met een typische Porsche-V8 brom. Toppen met de Cayenne S Diesel betekent 252 km/h noteren en als je een beetje spaarzaam bent zul je op de boordcomputer een verbruik van 8,2 l/100 km kunnen scoren.

Onderscheid
Om de Cayenne S Diesel te onderscheiden van de Cayenne Diesel is een getraind oog nodig. De zilverkleurige remklauwen alsook de zwarte lamellen in de luchtinlaten verraden zijn inborst. Op beide voorspatborden zijn ‘diesel’-emblemen aangebracht die samen met de ‘Cayenne S’ aanduiding achterop de V8 etaleren.

Prijs
De Porsche Cayenne S Diesel is vanaf nu te bestellen en staat vanaf januari 2013 voor minimaal € 106.800,- in de prijslijsten.

Gerelateerde artikelen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.