Autonieuws

Peugeot 2008 Concept maakt zich op voor debuut

De derde en laatste voorbode van de nieuwe 2008 is uit zijn ei gekropen. Deze 2008 mag dan de concept-badge opgeplakt hebben gekregen, het definitieve product zal vrijwel ongewijzigd volgend jaar in de showrooms staan.

Peugeot maakt ons al enige tijd warm voor een nieuwe compacte crossover. Het begon in 2010 met de HR1 die de weg naar de toekomst wees maar nog weinig concreet was. Begin dit jaar kwam een vervolg in de vorm van de Urban Crossover Concept wiens lijnenspel al iets meer richting productie begon te wijzen. En drie keer is scheepsrecht want hier zien we de 2008 Concept die één van de grote aandachttrekkers zal zijn op de Peugeot-stand in Parijs.

2008
Als we Peugeot een beetje kennen weten we dat zodra de ‘cijfer-naam’ in de naam van een concept verwerkt wordt, het model zo goed als productieklaar is. De uiteindelijke 2008, die waarschijnlijk in de loop van 2013 gepresenteerd zal worden, zal dan ook voor 95% van deze Concept zijn afgeleid. En wat zien we hier dan eigenlijk? De achterkant is duidelijk afkomstig van de HR1 en oogt vooral erg ‘dik’. De enorme uitlaten sluiten mooi aan bij de achterlichten en versterken de brede look van de achterzijde. Aan de voorzijde springen de grote luchtinlaten en koplampen eruit, samen met de zwarte kunststof bumper die de 2008 Concept een ruig uiterlijk geeft. Een blik op de zijkant en de lijn die vanaf het achterlicht neerwaarts naar voren loopt en op het voorportier naar beneden buigt valt meteen op. Opvallend is de lijn van het glas dat achter de zijspiegel een centimeter of tien schuin naar beneden loopt.

3 cilinder
Op motorisch vlak is er ook nieuws. Peugeot heeft de conceptcar namelijk voorzien van een nagelnieuwe 1.2 liter driecilinder voorzien van een turbo en directe injectie. De motor weet met een vermogen van 110 pk ongetwijfeld voor voldoende kracht te zorgen om de compacte 2008 vlot door het verkeer te loodsen.

De Peugeot 2008 Concept zal worden tentoongesteld tijdens de Autosalon van Parijs op 27 september.

Gerelateerde artikelen

Peugeot 2008 uiterst subtiel in 't nieuw

Autonieuws
Peugeot 2008 in 't nieuw
> Artikel lezen

Prijzen van gefacelifte Peugeot 2008 bekend

Autonieuws
Prijzen van gefacelifte Peugeot 2008 bekend
> Artikel lezen

Red carpet treatment voor Peugeot 2008

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.