Autonieuws

Peugeot neemt radicale Onyx mee naar Parijs

Bij een thuiswedstrijd moet je sterk voor de dag komen. Het begint dan ook een traditie te worden dat Peugeot tijdens de Autosalon van Parijs op de proppen komt met een spectaculaire concept. De editie van 2012 zal daarop geen uitzondering gaan vormen.

Aan de vooravond van de Autosalon van Parijs is het toch altijd weer spannend. Wat voor radicaal concept hebben Peugeot en Citroën nu weer weten te bedenken om voor hun thuispubliek de show te stelen? Peugeot verbaasde twee jaar geleden met de EX1 en deed dat afgelopen jaar nog eens dunnetjes over met de HX1. Dit keer is het de Onyx die op 29 september uit de schaduw zal stappen. Peugeot heeft beelden de wereld ingestuurd die duidelijk maken dat we hier met een serieuze sportwagen te maken hebben.

Sportief
De platen tonen een Peugeot zoals we nog niet eerder hebben gezien. Zijn brede lage koestwerk roept, zeker aan de achterzijde, associaties op met Italiaanse exotica terwijl de voorzijde duidelijk Franse invloeden heeft met scherp toegesneden koplampen en de Peugeot-naam net onder de ´bovenlip´. het interieur lijkt te zijn afgewerkt met een soort steenstructuur en is extreem futuristisch. Vooral het stuur, dat eerder doet denken aan een gamecontroller, valt meteen op. Hoewel de Onyx de productiestatus nooit gaat bereiken is het goed om te zien dat het noodlijdende Peugeot nog altijd haar pijlen op de toekomst heeft gericht en niet terugdeinst voor radicale concepts.

1.6 THP
Als we het Spaanse Autoblog moeten geloven bevindt zich onder de motorkap een 1.6 THP motor die voor deze gelegenheid is opgevoerd tot 256 pk. Dit is echter niet alles want via het inmiddels bekende HYbrid4-systeem is namelijk tevens een 120 pk-sterke elektromotor met de wielen verbonden. Dit moet niet alleen voor spectaculaire snelheden gaan zorgen maar ook het verbruik laag houden.

Gerelateerde artikelen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.