Autonieuws

Rolls-Royce 100EX wordt nieuwe Corniche

Rolls-Royce heeft ruimte over op de productielijn en heeft mede daardoor besloten om de 100EX, die begin dit jaar werd geïntroduceerd, in productie te nemen. De Rolls-Royce 100EX is kan gezien worden als opvolger voor de Corniche.

Het gaat niet zo heel goed bij Rolls-Royce. De Britse autofabrikant had voor dit jaar een prognose van 1.000 Phantom´s opgegeven maar tot nu toe zijn er nog niet meer dan 450 van verkocht en gebouwd. Dat betekent dus dat er ruimte over is op de productielijn. Aangezien de reacties op de 100EX conceptcar veelal lovend waren heeft Rolls-Royce besloten de auto in productie te nemen.

Suïcide deuren
De 100EX werd op de Autosalon van Genève, maart 2004, als wereldprimeur voorgesteld. De cabriolet is gebaseerd op de Phantom en deelt daardoor veel designkenmerken. Daarnaast zien we het dashboard uit de Phantom en ook de ´suïcide´ deuren zijn terug te vinden. Onder de motorkap van de 100EX ligt een 9.0 V16 die het productiestadium waarschijnlijk niet zal halen.

Opvolger Corniche
Rolls-Royce zal er nu hard aan moeten gaan werken om het productiemodel klaar te stomen. Mogelijk zien we die al op de aanstaande Autosalon van Genève. De 100EX zal daarmee dan de Corniche op gaan volgen. De naam van de nieuwe Corniche is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel

Autonieuws
Rolls-Royce Cullinan toont z'n bonkige lijnenspel
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan spart met de 'ondergeschikte' concurrentie

Spyshots
> Artikel lezen

Vraagtekens bij plotselinge vertrek Rolls-Royce-designer

Autonieuws
> Artikel lezen

In vol ornaat: de Rolls-Royce Cullinan

Autonieuws
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Cullinan: alles wat je moet weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.