Autonieuws

Ford Focus Vignale Concept gaat in productie!

Ford presenteerde tijdens de Salon van Parijs 2004 de Focus Vignale Concept. Deze coupé-cabriolet, die als antwoord op de Peugeot 307 CC komt, gaat in productie. Vanaf 2006 zullen de eerste exemplaren worden geleverd.

De introductie van de Focus Vignale Concept, ofwel Focus CC, kwam volledig onverwacht. Het was bekend dat Ford groots zou uitpakken met de Focus maar deze conceptcar had niemand verwacht. De reacties waren lovend en daardoor was er voor Ford nog weinig twijfel mogelijk: de Focus Vignale Concept moet in productie! Daar zal dus nu dan ook hard aan gewerkt moeten worden want vanaf 2006 zal de Vignale Concept als Focus CC op de markt komen.
 
In samenwerking met Pininfarina
Verwacht wordt dat het definitieve productiemodel in grote lijnen gelijk zal zijn aan de conceptcar. De koplampen en mistverlichting zullen moeten wijken voor ´normale´ exemplaren en ook aan de achterlichten zal nog wel wat worden bijgeschaafd. In grote lijnen staat hier echter de Focus CC zoals die bij de dealers komt te staan. De auto wordt nu in samenwerking met Pininfarina verder ontwikkeld en zal ook bij de Italianen in Turijn worden gebouwd. Dit is nodig omdat Ford hun heeft ingeschakeld voor de ontwikkeling van het CC-dak. Dat Pininfarina geen onbekende is voor Ford moge duidelijk zijn aan het feit dat de Streetka ook bij Pininfarina wordt gebouwd. Anders dan misschien verwacht zou zijn is dat de Vignale Concept volledig door Ford zelf is ontworpen. Pininfarina zal echter wel meehelpen aan het uiteindelijke productiemodel en dat zal het ontwerp vast goed doen.

Gerelateerde artikelen

Grondig vernieuwde Ford Focus in detail

Autonieuws
Grondig vernieuwde Ford Focus in detail
> Artikel lezen

Vernieuwde Ford Focus Coupé-Cabriolet onthuld

Autonieuws
Vernieuwde Ford Focus Coupé-Cabriolet onthuld
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.