Autonieuws

Ford onthult nieuwe Tourneo Connect

Ford lanceert de nieuwe Tourneo Connect. Geboren als bedrijfsauto maar prima geschikt om vijf of zelfs zeven personen te vervoeren. Hij staat volgend jaar bij de dealer.

Ford is al jaren actief om van het succesvolle Transis-bedrijfswagengamma ook voor de particuliere markt aantrekkelijk te maken. Onder de naam Tourneo wordt nu opnieuw van de Transit een personenvervoerder gemaakt. Nieuwste telg in deze familie is de Tourneo Connect, die uiteraard is gebaseerd op de eveneens splinternieuwe Transit Connect. Samen met de grotere Tourneo Custom staat hij vanaf 2013 in de Europese showrooms.

Veelzijdig
De Tourneo-modellen zijn vooral gericht op het zo praktisch mogelijk vervoeren van personen en hun bagage. Om dit mogelijk te maken zijn de Tourneo Connect en de grotere zevenzits Grand Tourneo Connect voorzien van achterschuifdeuren, flexibele stoelindeling en veel slimme opbergvakjes. Waren (omgebouwde) bedrijfauto’s voorheen niet bepaald het toonbeeld van comfort, daar komt nu verandering in, aldus Ford. Zowel aan de binnen- als buitenzijde is aan het design gewerkt en is getracht een luxe-gevoel te creëren. Hoewel het motoraanbod voor de Tourneo Connect nog niet bekend is, belooft Ford een breed scala aan benzine- en dieselvarianten waarbij efficiëntie voorop staat.

Gerelateerde artikelen

Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet

Autonieuws
Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend

Autonieuws
Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.