Autonieuws

Alle specificaties MINI John Cooper Works GP

Na zes jaar wachten rolt er eindelijk weer een John Cooper Works GP uit de MINI-fabriek. Niet geheel onverwacht is dit de snelste MINI ooit gemaakt.

Het hart van menig autoliefhebber gaat al sneller kloppen bij de woorden John Cooper Works. Dit betekent namelijk dat je met een sportief juweeltje te maken hebt die van je MINI een waar bochtenmonster maakt. Voeg daar ook nog eens de letter GP aan toe en het feest kan helemaal beginnen. Na een eerste generatie JCW GP is het nu tijd voor de tweede ronde, en deze is nog sneller geworden. Dit is hoofdzakelijk te danken aan het 1.6 liter blok dat onder de motorkap ligt. De ingenieurs wisten er in deze variant niet minder dan 218 pk uit te peuteren, 7 meer dan in de standaard-JCW. Nu maakt zo’n toename een auto natuurlijk niet direct veel sneller, ook de aerodynamica heeft daarbij geholpen. Met nieuwe spoilers voor en achter en een ruige diffuser worden rondetijden mogelijk die in een reguliere MINI ondenkbaar zijn.

Nürburgring
Om zijn potentieel te bewijzen hebben de Britten deze GP naar de beroemde Nordschleiffe gestuurd met als opdracht een indrukwekkende tijd neer te zetten en dat is meer dan gelukt. Want met 8 minuten en 23 seconden op de klok is de GP niet alleen 19 seconden sneller dan zijn voorganger uit 2006, hij laat ook V8-monsters als de Jaguar XKR en Audi RS4 achter zich. In een rechte lijn doet de GP het ook niet onaardig. De sprint naar 100 km/h is al na 6,3 seconden geklaard en de naald stopt pas met stijgen bij 242 km/h. In het interieur is het sportieve karakter doorgetrokken en vinden we details die verwijzen naar de hete inborst van dit raketje. Enige nadeel van de GP is het ontbreken van de achterbank, deze moest vanwege gewichtsbesparing namelijk wijken.

Exclusief
Net zoals zijn voorganger zullen er van de MINI John Cooper Works GP slechts 2.000 exemplaren van de band rollen. De prijs is nog niet bekend maar kijk niet vreemd op wanneer deze akelig dichtbij de 50 mille komt te liggen. In Parijs zal de GP voor het eerst zijn opwachting gaan maken.

Gerelateerde artikelen

Summertime: MINI John Cooper Works Convertible

Fotogalleries
Summertime: MINI John Cooper Works Convertible
> Artikel lezen

Internet sneller dan nieuwe Mini JCW

Autonieuws
Internet sneller dan nieuwe Mini JCW
> Artikel lezen

MINI John Cooper Works kost minimaal 40 mille

Autonieuws
MINI John Cooper Works kost minimaal 40 mille
> Artikel lezen

Nieuwe MINI John Cooper Works getuned tot 260 pk

Tuning & styling
MINI JCW tuning
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.