Autonieuws

Europese versie Mitsubishi Mirage onthuld

Nou ja, Europees? Mitsubishi maakt ons eigenlijk blij met een dood vogeltje. Als we op de eerste foto afgaan is dit namelijk een rechtstreekse kopie van het model dat eind 2011 al in Tokyo debuteerde.

We zullen het niet onder stoelen of banken steken: we zijn niet enthousiast over de Mirage. Daar waar het compacte segment enorme sprongen maakt als het op design aankomt doet Mitsubishi ten opzichte van de Colt juist een stap terug. Deze New Global Compact Car - Mirage genaamd in Japan maar voor Europa nog naamloos - doet eerder denken aan een nieuw model van pak ´em beet twintig jaar geleden dan van de 21ste eeuw.

Driecilinder
Tot zover onze bescheiden subjectieve mening. Hoe zit het met de feiten? Daar lijkt Mitsubishi een stuk beter op de toekomst voorbereid. Onder de kap ligt een 1.0 liter 3-cilinder die 92 g/km uitstoot. Daarmee valt de kleine Japanner t/m 2013 in de meest gunstige belastingklasse waarbij BPM vrijstelling en 14% bijtelling gegarandeerd is. Ook het lage gewicht van 845 kg is keurig.

Parijs
Mitsubishi zal de Europese Mirage onthullen tijdens de Autosalon van Parijs, eind deze maand. We krijgen dan ook zijn definitieve naam te horen al gaan er geruchten de ronde dat die eveneens Mirage zal zijn. Wel zo gemakkelijk toch? De prijzen beginnen vermoedelijk net onder de 10.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Scherpe vanafprijs voor Mitsubishi Mirage

Autonieuws
Scherpe vanafprijs voor Mitsubishi Mirage
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartje voor opgefriste Mitsubishi Space Star

Autonieuws
Mitsubishi Space Star
> Artikel lezen

Onverwacht: Mitsubishi Mirage gaat Space Star heten

Autonieuws
Onverwacht: Mitsubishi Mirage gaat Space Star heten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.