Autonieuws

Mitsubishi Outlander PHEV is echt heel zuinig

Na eerder ervaring op te hebben gedaan met de i-MieV lanceert Mitsubishi nu de eerste plug-in hybrid. En dat is opvallend genoeg een SUV. Vreemde keuze? Blijkbaar niet, want de Outlander PHEV lijkt beter te presteren dan welke hybride ook.

Nu hybrides gemeengoed worden maken we de volgende stap: de plug-in hybrid. Het idee is eenvoudig en in de basis hetzelfde. Bij een plug-in hybride wordt echter een stekker meegeleverd waarmee de auto via het stopcontact of laadpaal van extra prik kan worden voorzien. Bovendien is het elektrische bereik van een plug-in hybride vaak wél in de dubbele cijfers uit te drukken. Eerder dit jaar zagen we de Toyota Prius plug-in op de markt verschijnen en nu is het (bijna) de beurt aan de Mitsubishi Outlander PHEV.

Nieuw
De nieuwe Mitsubishi Outlander werd eerder dit jaar gepresenteerd en staat nog deze maand bij de Nederlandse dealers. De ruime softroader is misschien niet het eerste model dat in je opkomt wanneer je denkt aan extreem zuinig rijden, maar toch is Mitsubishi daar wel degelijk in geslaagd. Als basis werd de kennis gebruikt die verworven was met de i-MieV, de volledig elektrische stadsauto. De twee 60 kW sterke elektromotoren werden vervolgens gekoppeld aan een 2.0 liter benzinemotor et voilá, de Outlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle).

Specificaties
Bovenaan het wensenlijstje van elke hybride staat natuurlijk een zo’n laag mogelijk verbruik en op dat punt scoort de Outlander ongekend veel punten. In een Japanse testrun wist de auto – met opgeladen accu’s natuurlijk – een gecombineerd verbruik van 1,64 l/100 km, oftewel 1 op 60 te noteren, een ongekende score voor zo’n grote auto. Hoewel de Europese testrun nog uitgevoerd moet worden lijken de ingenieurs van Mitsubishi hiermee een lange neus te trekken naar hun collega’s bij Toyota. Die moet als het op verbruik aankomt namelijk het onderspit delven. Een beetje vertekend is het beeld natuurlijk wel, want er was maar liefst 55 km volledig elektrisch rijden bij inbegrepen; het grote voordeel van een plug-in hybride. Om die accu´s op te laden kan dat via een regulier stopcontact en duurt dan ongeveer 4,5 uur. Koppel je hem aan een snellader, dan is er na 30 minuten alweer 80 procent van de lading beschikbaar. In zijn totaliteit kan de Outlander met een volle accu en volle tank bijna negenhonderd kilometer afleggen.

Geen bijtelling
De Mitsubishi Outlander PHEV zal debuteren tijdens de Autosalon van Parijs, later deze maand. Als de auto op de markt komt is deze (ondanks dat de CO2-uitstoot nog niet definitief is) ongetwijfeld vrijgesteld van BPM en valt hij in de klasse voor 0% bijtelling!

Gerelateerde artikelen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.