Autonieuws

Mercedes-Benz hint naar nieuwe S-klasse

Het mag dan als kunstwerk bedoeld zijn, we zien hier het profiel van de nieuwe Mercedes S-klasse. Aesthetics S zal zijn opwachting maken in Parijs, met daarnaast geparkeerd wellicht Mercedes’ nieuwe vlaggenschip.

We tasten nog altijd in het duister omtrent de plannen van Mercedes met de nieuwe S-klasse. Enerzijds kan het dé verrassing van de Autosalon van Parijs worden, maar anderzijds is het misschien logischer om de luxe sedan in de Verenigde Staten of China te presenteren. Dit zijn immers de grootste markten voor het Duitse slagschip. Om de verwarring nog wat groter maken heeft Mercedes een kunstwerk laten maken dat het lijnenspel van de nieuwe S-klasse verraadt.

Aesthetics S
Door vormen in doek te drukken en dit te combineren met lichteffecten creëer je de illusie van 3d-projectie, aldus Mercedes. Hoewel het kunstwerk volgens de Duitse fabrikant bedoelt is om de vier voorgaande generaties S te eren ontkent het ook niet dat we hier kijken naar de toekomst van de S-klasse. Deze zal een toekomstige generatie Mercedes-modellen een gezicht gaan geven, aldus hoofdontwerper Gorden Wagener. Door de harde lijnen die we op de zijkant van de auto zien moet wel een beetje heen worden gekeken. Dergelijke radicale ontwerpdetails zullen hun weg naar het productiemodel zeker niet gaan vinden. Wij wachten geduldig af.

Gerelateerde artikelen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.