Autonieuws

Terugkeer in de autosport: Aston Martin DBR9

Aston Martin heeft aan een select gezelschap de nieuwe DBR9 gepresenteerd. De DBR9 zal worden ingezet tijdens de internationale GT series en daarmee de terugkeer van Aston Martin in de racewereld inluiden.

De eerste race die met de DBR9 zal worden gereden is de 12 uren van Sebring in Florida, maart 2005. Daarna zal de auto tijdens de 24 uren van Le Mans (juni 2005) haar diensten moeten bewijzen. Voorafgaand aan deze races zal een uitgebreid testprogramma worden uitgevoerd want de DBR9 zal later ook worden ingezet tijdens de internationale GT series.

Gebaseerd op de DB9
Aston Martin heeft de DBR9 gebaseerd op de DB9. De aluminium body is gebruikt en daaromheen is een geweldige supersportauto gebouwd. Het eigen design team van Aston Martin Racing heeft de auto vormgegeven, het oog wil immers ook wat. Na aanpassingen te hebben gedaan aan het onderstel, de remmen en versnellingsbak was het ook de beurt aan de V12. Deze is zo uit de DB9 genomen en compleet getuned. De 6.0 V12, die standaard 450 pk levert, mag het nu doen met niet minder dan 600 pk. Daartegenover staat ook nog eens dat het gewicht van de auto slechts 1.100 kg is en er dus geweldige prestaties verwacht mogen worden. De kleur van de auto refereert naar het autosportverleden van Aston Martin waar Roy Salvadori en Carrol Shelby de 24 uren van Le Mans wisten te winnen in een DBR1 en DB3S. De kleuren groen en geel kenmerkten hun auto´s in de jaren ´50 en zullen ook deze DBR9 sieren.

20 exemplaren voor de openbare weg
Aston Martin Racing zal 12 DB9R´s bouwen die geschikt zijn voor het circuit. Drie teams zullen in de internationale GT series met de auto gaan rijden. Voor wie zelf ook een DBR9 aan z´n collectie toe wil voegen bouwt Aston Martin ook nog eens 20 exemplaren die geschikt zijn voor de weg. Ze zullen technisch bijna geheel overeenkomen met de exemplaren die op het circuit uit zullen komen. Wie er één wil hebben heeft waarschijnlijk weinig geluk want 20 exemplaren zijn snel verkocht.

Zie ook
Fotoreportage | Exclusieve sportauto: Aston Martin DB9

Gerelateerde artikelen

Laatste ronde voor (oude) Aston Martin Vantage V600

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw sportief topmodel: Aston Martin DB11 AMR

Autonieuws
Nieuw sportief topmodel: Aston Martin DB11 AMR
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin heeft de Rapide AMR af

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston's DBS Superleggera Volante is black beauty

Spyshots
> Artikel lezen

Gemeen: Aston showt Zagato Shooting Brake in andere kleuren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.