Autonieuws

Gumpert kan de rekeningen niet meer betalen

De Duitse sportwagenfabrikant verkeerd in zwaar weer. Hoewel een faillissement aan de horizon dreigt hebben advocaten goed vertrouwen in een doorstart.

Het Duitse Gumpert begon 10 jaar geleden met goede moed onder leiding van voormalig Audi-manager Roland Gumpert. Het doel was om auto’s te bouwen die vooral functie boven vorm hadden staan. De Apollo was het eerste – en vooralsnog enige – model en een puur circuitmonster. Er was zonder compromissen ontworpen en dat kwam de looks niet bepaald ten goede. De Apollo is een haat-/liefde-auto en is vooralsnog niet het grote verkoopsucces geweest waar Gumpert op gehoopt had. Alle kaarten werden de afgelopen jaren op China gezet en daar bleek men minder geïnteresseerd dan verwacht. In de tussentijd is de Europese markt – waar Gumpert nog een redelijk fanbase kende – compleet genegeerd met als resultaat dat de verkochte aantallen de rekeningen niet meer konden dekken.

Doorstart
De advocaten belast met het oplossen van de insolvabiliteit hebben echter goede hoop op een doorstart. Door de focus terug te brengen naar Europa moet de Apollo alsnog een financieel succes kunnen worden. De 30 werknemers richten hun hoop nu op de advocaten die deze week nog met potentiële investeerders rond de tafel gaan zitten. Belangrijke troef voor de toekomst in deze onderhandelingen is zonder twijfel de Tornante, het exotische studiemodel die vorig jaar het levenslicht zag. Ondertussen loopt de productie gewoon door en wordt verwacht om deze week nog een Apollo te kunnen verkopen, aldus het optimistische Gumpert.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active

Autotests
Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.