Autonieuws

Land Rover Defender opgefrist voor 2013

De iconische Land Rover Defender staat er voor het nieuwe modeljaar weer moderner bij. Met nieuwe kleurstellingen, stoelen en een modern audiosysteem biedt dit terreinmonster de klant extra personalisatie-opties.

De Defender is niet het eerste Land Rover-model waar je aan denkt als het op verregaande personalisatie-opties aankomt. Hij is immers bedoeld om door te gaan in terrein waar bijna elke vierwieler af moet haken, niet voor de P.C. Hooftstraat. Desalniettemin gaat de Britse fabrikant voor modeljaar 2013 extra opties aanbieden waarmee je Defender ook op de verharde weg een spetterende indruk achterlaat.

Lak 
Belangrijkste nieuwkomer is het mogelijk maken van contrasterende dakkleuren. Voorheen was het dak uitsluitend verkrijgbaar in wit of de kleur van het koetswerk. In de nieuwe optielijst staan voortaan Santorini Black, Indus Silver, Orkney Grey of Firenze Red. Hoewel de voorkeur natuurlijk aan de klant is hebben de ontwerpers wel alvast wat suggesties gedaan. Zo zou een Santorini Black-dak zou erg goed staan op een Firenze Red-carrosserie en wordt Baltic Blue geadviseerd in combinatie met Indus Silver.

Interieur
Om ook de rij-ervaring te verbeteren zijn er nieuwe premium-stoelen aan de keuzelijst toegevoegd. Deze semi-leren fauteuils bieden volgens Land Rover optimale ondersteuning en comfort, zowel op de snelweg als in het ruwste terrein. Audiofielen komen in de Defender voortaan ook aan hun trekken want naast het standaardsysteem dat reeds van alle gemakken is voorzien kan er tegen meerprijs een Alpine Hi-line-systeem worden geïnstalleerd.

Motor
Onder de motorkap verandert niets, de Defender is immers vorig jaar nog voorzien van de nieuwe 2.2 liter dieselmotor die hem zuiniger maakte dan ooit tevoren. Met 122 pk vermogen, 360 Nm trekkracht en een speciaal ontwikkelde handmatige versnellingsbak is geen terrein gek genoeg voor deze ruige Brit. De Defender van modeljaar 2013 staat vanaf oktober in de Nederlandse showroom.

Gerelateerde artikelen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Ingekorte Range Rover Sport is stilletjes nieuwe Defender

Spyshots
Ingekorte Discovery is stilletjes nieuwe Defender
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.