Autonieuws

Ford Mustang naar Europa?!

Er wordt toch weer gesproken over een mogelijk export van de Ford Mustang naar Europa. Daarmee komt Ford terug op hun besluit om de auto niet naar ons continent te verschepen. Deze geruchten doken op tijdens de SEMA beurs.

Daar werd afgelopen week gesproken over het feit dat de Mustang niet naar Europa zou komen. De vraag vanuit Europa is relatief groot en voor Ford mogelijk toch interessant genoeg om de auto hierheen te halen. De eerste afgeleverde Mustang is notabene in het bezit van een Duitser. Hij heeft de auto bij een Amerikaanse dealer besteld en daarna zelf naar Duitsland laten verschepen.

Retro
De Mustang is gebaseerd op het oude model dat in 1964 werd geintroduceerd en spreekt daarmee veel liefhebbers aan. Tijdens de North American International Auto Show in Detroit, begin dit jaar, introduceerde Ford deze nieuwe Mustang. Direct al werd duidelijk dat de auto niet naar Europa zou komen.

Relatief goedkoop
In de VS is de Mustang leverbaar met een 300 pk sterke 4.6 liter V8 en een 200 pk sterke 4.0 liter V6. De auto wordt uiteraard aangedreven op de achterwielen en dat kan voor veel plezier zorgen. Dat er in Europa veel vraag zal zijn naar de sportauto verbaasd niet. In de VS is het zescilinder model al leverbaar vanaf $ 20.000,- waarmee het een interessante prijsstelling is. We wachten af wanneer Ford officieel zal bevestigen wat men met de Mustang van plan is.

Gerelateerde artikelen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.