Autonieuws

BMW slaat handen ineen met Slotemakers

“Op alle fronten een logische samenwerking”, aldus Jan Lammers. De oud-F1 coureur opende afgelopen zaterdag samen met Jan-Christiaan Koenders, Algemeen Directeur BMW Group Nederland, het BMW Driving Experience Slotemaker.

De 56-jarige Lammers was zichtbaar in zijn nopjes tijdens de officiële opening van het BMW Driving Experience Center in z´n geboorteplaats Zandvoort. Door de nieuwe impuls van BMW Group Nederland schittert de anti-slipschool uit 1956 als nooit tevoren. Ook Gerard van Oers, eigenaar van bandenboer Interstate en als directeur van het voormalige Slotemakers nauw betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe bedrijf, oogde zeer tevreden. "De samenwerking met de Nederlandse importeur houdt in dat Slotemakers gecontracteerd is als rijvaardigheidinstituut voor onder andere (potentiële) klanten, relaties en BMW-dealers. Denk hierbij aan jonge chauffeurs die ervaring missen, maar ook aan ervaren bestuurders die zich willen perfectioneren in een nog veiliger en efficiënter rijgedrag. Of je hierbij eigenaar bent van een BMW of een ander merk speelt geen rol".

Veiligheid voorop
BMW begon eind jaren zeventig met de Driving Experience waarbij de focus overwegend op veiligheid lag. Dat is vandaag niet anders. De toenemende mate van actieve en passieve veiligheidssystemen maakt een auto weliswaar steeds veiliger, toch blijven ervaring en de reflexen van de bestuurder cruciaal tijdens een noodsituatie. Het doel van de trainingen is zodoende om onder andere klanten hun auto beter te laten leren kennen, hun waarneming van potentiële gevaren in het verkeer te verbeteren en het gevoel voor techniek te verbeteren.

Rijplezier en efficiency
Hoewel veiligheid als kernwaarde wordt gebruikt verlegt BMW tevens de nadruk op rijplezier. Zo leren cursisten tijdens de BMW M-training om correct te reageren in situaties op hogere snelheden en wordt de bijzondere M-dynamiek optimaal ervaren. De derde pijler binnen het Experience Center is efficiency. Tijdens deze Eco Pro-trainingen krijgen deelnemers bruikbare tips om hun brandstofverbruik te verminderen en inzicht in ecologisch verantwoord autorijden. Ook de verkeersveiligheid wordt verhoogd door deelnemers verder vooruit te laten kijken en het verkeer ‘te laten lezen’ met een kleinere kans op schades tot gevolg. Op deze manier kunnen individuele bestuurders en wagenparkbeheerders kosten besparen en CO2-uitstoot verlagen.

Elf eentjes
BMW Group Nederland is de eerste importeur die een officieel merkgebonden rijvaardigheidprogramma in Nederland heeft. De totale vloot cursusauto`s bestaat uit 11 gloednieuwe BMW 1-series, die elk jaar vervangen worden. Daarnaast zijn op maat gesneden trainingen mogelijk, in welk BMW- of MINI-model dan ook. Op deze manier heeft elke cursist altijd het nieuwste en beste materiaal ter beschikking.

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.