Autonieuws

Details Volkswagen Golf VII blijven binnendruppelen

Nadat een Duits autotijdschrift al enige informatie over de aanstormende Volkswagen Golf VII wist te achterhalen, claimt het Autocar nu zelfs over alle officiële details te beschikken. En het Britse magazine treedt daartoe behoorlijk in de cijfertjes.

Begin september, vooraf aan de grote, officiële voorstelling tijdens de Autosalon van Parijs, zal de nieuwe Volkswagen Golf VII in Berlijn worden gepresenteerd aan enkele genodigden, waaronder wij. Deze genodigden hebben het privilege om als eerste met de nieuwe Golf kennis te maken. Maar dankzij Autocar, en eerder Auto Motor und Sport, weten we al bijna alles van de zevende generatie van Volkswagen’s middenklasser.

Alles groeit
Volgens de Engelsen is de Golf VII 4.255 millimeter lang, 1.799 millimeter breed en steekt hij 1.452 millimeter de lucht in. Met deze maatvoering is de zevende generatie een stevige 56 millimeter langer dan de Golf VI. In de breedte is dit 13 millimeter, maar de hoogte neemt juist af met 28 millimeter. Hierdoor heeft de nieuwe Golf een wat gestoomlijnder silhouet met als gevolg een dynamischer uiterlijk. Interessant is ook dat de wielbasis toeneemt; 59 millimeter is erbij gekomen en dat levert doorgaans meer interieurruimte op. Zo zou de beenruimte achterin met 15 millimeter zijn toegenomen. In het verlengde van al die extra ruimte bevat ook de standaard kofferruimte meer inhoud; van 350 naar 380 liter. En om het inladen van boodschappen te vereenvoudigen is de tildrempel met enkele centimeters verlaagd.

Terug naar Golf III
Na zeven generaties is de Volkswagen Golf VII dus een flinke knaap geworden. Al moet hij qua maatvoering concurrenten als de Opel Astra, Alfa Giulietta en ook zustermodel, de nieuwe Seat Leon, achter zich laten. Op kentekengewicht wint de Volkswagen in ieder geval, want dankzij veelvuldig gebruik van aluminium en een ander soort staal weegt de Golf 7 in het meest gunstige geval slechts 1.050 kg. Dat zijn Golf 3-waarden!
Ook lichtere motoren dragen bij aan dit ongekend lage wagengewicht, terwijl de auto qua grootte, geavanceerdheid én luxe alleen maar gegroeid is. Tot de verkrijgbare krachtbronnen behoort onder meer de 1.4 TSI met cilinderuitschakeling. De overige motoren zullen tevens zuiniger omspringen met brandstof alsmede een stuk schoner zijn; tot wel 23 procent is Autocar te weten gekomen.

Uitrusting
Uiteraard is de (standaard)uitrusting weer wat rijker dan voorheen. Volkswagen pakt onder andere uit met nog mooiere interieurmaterialen en hogere afwerkinggraad, adaptieve cruise control met Emergency Brake Assist dat tot 30 km/h functioneert, rijstrookassistentie, vermoeidheidsdetectie en verkeersbordherkenning. Een primeur is een nieuw soort remsysteem waarvan details nog ontbreken. Verder is iedere Golf VII uitgerust met een 5.0 inch scherm (zwart/wit) met de optie voor een 5.8 inch kleurenscherm. Een nog groter 8 inch display met daarachter alle elektronische toeters en bellen vormt het topmodel.

GTI
Rijden moet de nieuwe Golf beter afgaan door onder andere een nieuwe ophanging en de grotere spoorbreedte. Voor alle modellen stelt Volkswagen hun bekende, elektronische XDS-differentieel beschikbaar, net als adaptieve stuurinrichting en variabele rijmodi (Eco, Sport, Normal, Individual) alsmede adaptieve dempers en een camerasysteem waarmee 360 graden rond de auto gekeken kan worden. Aannemelijk is dat de nieuwe GTI, waarvan in Parijs een voorproefje staat, een groot deel van deze (rij)voorzieningen al standaard omvat.

Visueel
Met het vrijgegeven van zoveel details vormt enkel het visuele aspect nog een geheim. En dat houdt Volkswagen voorlopig nog even zo. Bijgevoegde afbeelding is dan ook enkel een illustratie van hoe wij verwachten dat het model eruit komt te zien. Op 4 september (in de avond) zullen wij erbij zijn als in Berlijn het doek van de nieuweling zal worden getrokken. Zet het maar alvast in de agenda want kort daarna zullen wij uiteraard alle details met je delen!

Gerelateerde artikelen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.