Autonieuws

Volvo XC90 V8 PUV met spierballen

Tijdens de SEMA tuningbeurs in Las Vegas toont Volvo een goed getrainde XC90 V8. Deze Volvo XC90 V8 PUV, ofwel Power Utility Vehicle, straalt kracht, snelheid en exclusiviteit uit. Met z´n 600 pk sterke V8 zal menig sportauto moeten afhaken.

Op de Autosalon van Parijs presenteerde Volvo de XC90 met in het vooronder een door Yamaha ontwikkelde V8. Deze zeer compacte motor is de eerste V8 in de geschiedenis van de Zweedse fabrikant. De XC90 is daarmee dan ook de eerste Volvo met een V8 en dat werd in Amerika zeer positief ontvangen. Het land van de dikke V8´s zat erop te wachten dat ook de XC90 leverbaar werd met zo´n motor. Om de introductie nog eens extra kracht bij te zetten en andere kopers te trekken, introduceert Volvo een XC90 V8 met spierballen.

Opzij...
Als dit gevaarte je in de spiegel op zal duiken is er geen twijfel mogelijk of je aan de kant zult gaan of nog even door blijft rijden. De XC90 V8 PUV is dik, héél dik en dat is vooral aan de voorkant goed te zien. Het gapende gat en de vele luchtopeningen aan de voorkant moeten zorgen voor voldoende toevoer van koellucht en maken de XC90 V8 PUV tevens tot een beest om te zien. De uitgeklopte wielkasten met daarin 20 inch lichtmetalen velgen en de volledig aangepakte achterkant zijn niet minder. ´Het is gewoon een beest om te zien´, aldus een woordvoerder van Volvo en daar kunnen we hem geen ongelijk in geven.

600 pk sterke V8
Maar het is niet alleen schijn. Onder de kap ligt de V8 die in dit geval een vermogen van 600 pk levert. Een enorme supercharger, aangepast motormanagement en een speciaal ontwikkeld uitlaatsysteem hebben dit vermogen mede mogelijk gemaakt. De Haldex elektronische geregelde vierwielaandrijving is compleet aangepast om het hoge vermogen te kunnen verwerken en datzelfde geldt voor de 6 traps tiptronic automaat. De XC90 V8 PUV is voorzien van compleet andere veren en dempers en is daardoor tevens bijna 45 mm lager komen te liggen.

Gerelateerde artikelen

Baby's mogen bij Volvo direct voorin zitten

Autonieuws
Baby's mogen bij Volvo direct voorin zitten
> Artikel lezen

Jarige Volvo trakteert op rijk uitgeruste 90th Editions van 90-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Avicii en de Volvo XC90 schitteren samen in nieuwe clip

Overige
Avicii en de Volvo XC90 schitteren samen in nieuwe clip
> Artikel lezen

Heico Sportiv ontwikkelt sportpakket voor Volvo XC90

Tuning & styling
Heico Sportiv ontwikkelt sportpakket voor Volvo XC90
> Artikel lezen

In aantocht: Volvo V90 Cross Country

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.