Autonieuws

Ford Mustang GT500

Ford gedenkt Carroll Shelby met GT500

Het Pebble Beach Concours d´Elegance heeft na de BMW Zagato Roadster, Rolls-Royce Phantom Coupe Aviator en de McLaren X-1 alweer een opmerkelijk project afgeleverd. Maak kennis met de GT500 Cobra, een bruut ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Carroll Shelby.

Ford gedenkt Carroll Shelby met GT500
Afgelopen mei liet de Texaan Carroll Shelby het leven op 89-jarige leeftijd. De voormalig coureur, autodesigner en ontwikkelaar heeft in de loop van jaren altijd veel invloed gehad op de meest potente voertuigen uit het gamma van Ford en daarom eert de Amerikaanse fabrikant de legende nog eenmaal met een speciale Mustang. Het unieke exemplaar werd uitgewerkt op basis van de nieuwe GT500, die toch ook al tot 650 pk in pacht heeft. De brute V8 kwam dankzij Ford Racing nog wat verder tot leven en stuurt nu 850 pk naar de achterwielen. Meer specificaties zijn er helaas niet.


Guardsman Blue
Voor de speciale editie heeft Ford de handen ineen geslagen met Shelby American. Het team voorzag de muscle car van een unieke motorkap, een wide-body kit aan de achterzijde en gloednieuwe 20 inch wielen. Daarnaast is de carrosserie afgewerkt in dezelfde Guardsman Blue met Wimbledon White-strepen zoals zoveel Cobra´s in de jaren ’60 werden geleverd. Historisch optimaal verantwoord dus, deze GT500 Cobra.
Redactie
Door Redactie
Ford gedenkt Carroll Shelby met GT500

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers