Autonieuws

BMW Zagato Roadster is prachtig

Tussen de peperdure exoten tijdens Pebble Beach Concours d’Elegance zal hij misschien de underdog zijn, bescheidenheid is absoluut niet nodig. De BMW Zagato Roadster is werkelijk prachtig.

De BMW Zagato Roadster is de tweede Zagato in korte tijd en net als de gesloten Coupé gebaseerd op de Z4 van het merk uit München. Hoewel BMW er geen uitsluitsel over geeft is het aannemelijk dat beide Zagato’s – op de dakconstructie na uiteraard – technisch identiek zijn aan elkaar. Onderhuids verwachten we dus een 3.0 liter zes-in-lijn met turbotechnologie en een maximumvermogen van 340 pk.

Double bubble
In tegenstelling tot de Z4 Roadster – wat met z’n inklapbare hardtop feitelijk een Coupé-Cabriolet is – beschikt de Zagato wel over een softtop, waardoor het concept van een roadster helemaal tot z’n recht komt. De Zagato Roadster beschikt zelfs over een double bubble-dak. Het is Adriaan van Hooydonk en Norihiko Harada, die eerder samen de Zagato Coupé tekenden, gelukt het karakteristieke Zagato-stijlkenmerk in de stoffen overkapping te krijgen zodat het design van de auto in gesloten toestand perfect aansluit op de overige stijlkenmerken van het exterieur.

One-off
Net als de Coupé is de Zagato Roadster een eenmalige actie en zal het bij slechts één gebouwd exemplaar blijven. Of BMW hem zelf houdt voor in hun museum of hem aan een nieuwe eigenaar gunt is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

Spyshots
BMW teaser
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.