Autonieuws

Maybach

Het is over en uit voor Maybach

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de knoop definitief doorgehakt: Maybach verdwijnt. Het in 2002 opnieuw tot leven gebrachte historische merk zal een stille dood sterven.

Het is over en uit voor Maybach
Tien jaar geleden vond Mercedes-Benz het interessant om het historische luxemerk weer leven in te blazen, wat resulteerde in enkele rijdende salons die tot ontsteltenis nooit iets hebben opgebracht. Integendeel zelfs. Je zou kunnen denken dat men nog een laatste afscheidsreeks in gedachten had, maar daar komt niets van in huis. Maybach verlaat de zaal via de achterdeur.

S-klasse
Is er dan geen opvolging voorzien? De fabrikant mist er nu een eigen luxemerk mee zoals BMW en Volkswagen dat met respectievelijk Rolls-Royce en Bentley wel hebben. Mercedes gaat dat oppakken met de nieuwe S-klasse. Die komt volgend jaar op de markt en zal naast de gewone modellen ook als S600 Pullman, vierdeurs cabriolet en coupe verschijnen. Volgens de Duitsers passen die modellen perfect in het gat dat Maybach achterlaat. En misschien hebben ze daarin geen ongelijk.
Redactie
Door Redactie
Het is over en uit voor Maybach
Het is over en uit voor Maybach

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers