Autonieuws

Het is over en uit voor Maybach

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de knoop definitief doorgehakt: Maybach verdwijnt. Het in 2002 opnieuw tot leven gebrachte historische merk zal een stille dood sterven.

Tien jaar geleden vond Mercedes-Benz het interessant om het historische luxemerk weer leven in te blazen, wat resulteerde in enkele rijdende salons die tot ontsteltenis nooit iets hebben opgebracht. Integendeel zelfs. Je zou kunnen denken dat men nog een laatste afscheidsreeks in gedachten had, maar daar komt niets van in huis. Maybach verlaat de zaal via de achterdeur.

S-klasse
Is er dan geen opvolging voorzien? De fabrikant mist er nu een eigen luxemerk mee zoals BMW en Volkswagen dat met respectievelijk Rolls-Royce en Bentley wel hebben. Mercedes gaat dat oppakken met de nieuwe S-klasse. Die komt volgend jaar op de markt en zal naast de gewone modellen ook als S600 Pullman, vierdeurs cabriolet en coupe verschijnen. Volgens de Duitsers passen die modellen perfect in het gat dat Maybach achterlaat. En misschien hebben ze daarin geen ongelijk.

Gerelateerde artikelen

Luxe accessoires bij de Mercedes-Maybach

Lifestyle & design
The Counsellor
> Artikel lezen

Immense Mercedes S600 Pullman rolt het daglicht in

Spyshots
Mercedes rolt S600 Pullman het daglicht in
> Artikel lezen

‘Duurste Mercedessen worden Maybach’

Autonieuws
‘Duurste Mercedessen worden Maybach’
> Artikel lezen

Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!

Autonieuws
Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.