Autonieuws

SRT Viper eert historische kleurstelling

Wie aan Ferrari denkt, denkt aan rood. Dat is niet anders met de SRT Viper, voorheen van Dodge. Maar de iconische Amerikaanse muscle car kent nog een herkenbare kleurstelling, en in dat GTS Blue met witte striping hult SRT de introductie-uitvoering de compleet nieuwe Viper. Cool!

Voluit heet de auto officieel 2013 SRT Viper GTS Launch Edition, maar deze mond vol is slechts bijzaak. Hoe geweldig gaaf is de nieuwe Viper in GTS Blue voorzien van de historisch verantwoorde Bright White-strepen dat als een soort pakketversiering over de lengteas van de sportwagen is gedrapeerd. Vergeet rood, de GTS Launch Edition is de Viper die je moet hebben! Het slechte nieuws is dat de introductie-uitvoering slechts in beperkte oplage wordt uitgebracht. Hoeveel wil SRT, de performance-afdeling van Chrysler, niet zeggen, maar alle exemplaren krijgen in ieder geval een speciale plaquette met daarin het oplagenummer.

Stryker
Voorop de Launch Edition prijkt het nieuwe Stryker-logo, je weet wel, de giftig loerende adder. Verder is de auto uitgerust met speciaal gesmede wielen voorzien van een chroomachtige finish, rode remklauwen en een interieur dat deels is omzoomd met leder en alcantara. Contrasterende grijze stiksels houden de speciale aankleding bij elkaar. Technisch is de Launch Edition overigens niet anders dan de ´normale´ SRT Viper met 8.4 liter V10, goed voor 640 pk en 812 Nm.

SRT zal de Viper Launch Edition officieel voorstellen tijdens het dit weekend gehouden Pebble Beach Concours d’Elegance.

Gerelateerde artikelen

Fabelachtige SRT Tomahawk Vision GT heeft 2.590 pk

Autonieuws
SRT Tomahawk Vision Gran Turismo
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

SRT Viper krijgt met 700 pk duwtje in de rug

Tuning & styling
SRT Viper krijgt duwtje in de rug
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.