Autonieuws

BMW Zagato Roadster doet Pebble Beach aan

De BMW Zagato Coupé, die op Concours d’Eleganza Villa d’Este werd onthuld, krijgt een vervolg in de gedaante van een raodster. Tijdens het dit weekend gehouden Pebble Beach Concours d´Elegance zal hij uit de schaduw treden.

Adrian van Hooydock, designpresident bij BMW, en Norihiko Harada, die eenzelfde rol bij Zagato Milano vervult, kunnen het steeds beter met elkaar vinden. Op basis van de BMW Zagato Coupé waaraan de beide topontwerpers samenwerkten verschijnt dit weekend ook een open versie, de BMW Zagato Roadster. En dat is mogelijk goed nieuws voor zij die azen op een collectors item, want het is plausibel dat BMW van de Zagato Roadster, net als van de Coupé, slechts één exemplaar bouwt. München heeft echter tot dusver nog niet laten weten of ze de auto’s in de etalage zetten of dat ze eigen museumstukken worden.

sDrive35is
Technisch zal de Roadster waarschijnlijk niet afwijken van de Coupé, en dat betekent voorin een zes-in-lijn met TwinTurbo-technologie en 340 pk. De donorauto van de gesloten BMW Zagato was immers de Z4 sDrive35is.

Gerelateerde artikelen

Teaser time: opvolger BMW Z4 laat zich zien

Spyshots
BMW teaser
> Artikel lezen

BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'

Autonieuws
BMW: 'Concept Z4 staat dichtbij productiemodel'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.