Autonieuws

Nieuwe Range Rover duikt opnieuw op

Land Rover maakte onlangs melding dat het voor ’t eerst in haar geschiedenis hun fabriek in Halewood 24 uur laat draaien. Maar door al dat harde werken lijkt de aandacht op andere gebieden wat te verslappen. Zie hier een tweetal foto’s van de nieuwe Range Rover.

Het is niet de eerste keer dat de nieuwe Range Rover vroegtijdig op het wereldwijde web belandt. Eerder al dook er een foto op die gemaakt was in een fabriek. Ditmaal heeft het internet, en zo nu ook wij, een greep uit de officiële persfoto’s te pakken. Op basis hiervan kan de introductie niet lang meer op zich laten wachten.

Groter, maar lichter
Opnieuw is te zien dat de Range Rover niet is afgestapt van z’n klassieke vormgeving. Wel zijn de hoeken van de Britse prestige-SUV wat meer afgerond om ogenschijnlijk minder plomp over te komen. Land Rover heeft daar verstandig aan gedaan want de nieuwe Range is nog groter dan voorheen. Maar hij weegt minder door veelvuldig gebruik van aluminium. Dit dieet heeft de auto zo’n 400 kg afgeslankt, wat veel is ondanks dat het totaalgewicht nog altijd rond de twee ton zal liggen. Dit wagengewicht gaat sowieso op voor de versie met verlengde wielbasis, want ja, die komt er ook.

V6-Supercharged
Het motorenprogramma van de nieuwe Range Rover zal wederom bestaan uit zeer sterke krachtbronnen met bovengemiddeld veel cilinders. De populaire 5.0 V8-Supercharged is in ieder geval van de partij en zorgde er zelfs voor dat de atmosferische vijfliter sinds 2009 niet meer verkrijgbaar is in ons land. Desondanks zou de nieuwe 3.0 V6-Supercharged (340 pk) die binnenkort z’n debuut maakt in de vernieuwde Jaguar XF een interessante plaatsvervanger kunnen zijn. Dieselen kan met de TDV8.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Adembenemend: ongerept Amerika vanuit een Range Rover

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.