Autonieuws

Citroën hijst DS-modellen in maatpak

Als Business-uitvoering zoeken de DS3, DS4 en DS5 een specifieke doelgroep op binnen de niche die ze al invullen. De kracht schuilt volgens Citroen in een gunstige bijtelling in combinatie met een rijke uitrusting.

De DS3 Business lokt in eerste instantie met diens zuinige motoren. Er zijn twee mogelijkheden met in de ene hoek de VTi 82-benzinemotor en in de andere de e-HDi 90. Door hun spaarzame en schone karakter komen beide versies in aanmerking voor 14% bijtelling (tot 2013). Daarnaast is een extra rijke uitrusting van toepassing met onder meer de voorzieningen van de So Chic-uitvoering plus automatische airconditioning, automatisch inschakelende verlichting, een regensensor, een zelfdimmende binnenspiegel, parkeersensoren achter en het eMyWay-navigatiesysteem. De Citroën DS3 e-HDi 90 Business beschikt tevens standaard over de speciale Airflow-lichtmetalen wielen. Prijzen beginnen bij € 16.790,-.

DS4 Business
Ook de Citroën DS4 is vanaf dit najaar verkrijgbaar als Business-uitvoering. Deze is leverbaar met de VTi 120-benzinemotor en de e-HDi 110 EGS-dieselmotor. De laatste valt in de bijtellingcategorie van 20% dankzij een CO2-uitstoot van 114 g/km. Beide motoriseringen profiteren dan weer van standaardvoorzieningen als het eMyWay-navigatiesysteem en het zogenaamde Pack Détection 1. Dit pakket omvat parkeersensoren vóór en achter, een parkeerassistent, een bandenspanningscontrolesysteem en een dodehoekdetectiesysteem. De Citroën DS4 Business is er vanaf € 25.290,-.

DS5 Business (Executive) 
Wie wat meer te besteden heeft komt ook in aanmerking voor de DS5 Business. Hiervan zijn er twee zakelijke edities verkrijgbaar, namelijk de Business en de Business Executive. De Citroën DS5 Business is verkrijgbaar in combinatie met de e-HDi 115 EGS-dieselmotor, goed voor 20% bijtelling, en de Hybrid4 met 14% bijtelling. De uitrusting is gebaseerd op de Chic-uitvoering en biedt daar bovenop nog parkeersensoren vóór en achter, het eMyWay-navigatiesysteem en 17 inch lichtmetalen wielen type Houston. De Citroën DS5 Business is leverbaar vanaf € 32.980,-.
De Business Executive is er vanaf € 35.540,- en compenseert dit zoal met een hogere uitrusting (op basis van So Chic) plus een extraatje in de vorm van een Head-Up Display. Qua motoren is er keus uit de THP 155-benzine in combinatie met een automaat, de e-HDi 115 EGS en de Hybrid4.

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Citroën DS 3 en DS 3 Cabrio

Autonieuws
Facelift voor Citroën DS 3 en DS 3 Cabrio
> Artikel lezen

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: de vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback

Autonieuws
Officieel: de vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback
> Artikel lezen

Citroën richt motorsportdivisie DS Performance op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.