Autonieuws

Ford Focus WRC concept

Met de presentatie van de nieuwe Ford Focus komt er ook een nieuwe Focus WRC. Vanaf seizoen 2006 zal deze Focus WRC gaan deelnemen aan het wereldkampioenschap. Deze concept is een visuele uiting van Ford´s plannen met de Focus WRC.

Al sinds 1999 is Ford met de Focus actief in de WRC. De Focus is volgens Ford de ´ruggengraat´ van hun autosportactiviteiten. De Focus wordt alom geprezen vanwege zijn rijkwaliteiten en is daarom een goede basis om verder mee te gaan. Ford vindt dat de ´coupéachtige´ uitstraling van de driedeurs Focus een ´perfecte basis´ vormt voor de nieuwe WRC auto. De Focus WRC wordt gekenmerkt door flinke voorspoiler, grote luchthappers, een op het dak gemonteerde luchtinlaat en een enorme achterspoiler.

14 maanden ontwikkelingstijd
In samenwerking met M-Sport heeft Ford Team RS deze concept ontwikkeld. Op dit moment is deze concept vooral een visuele uiting van de plannen. Ford heeft nu nog 14 maanden om aan de technische kant van de auto te gaan werken. Als dit is afgerond gaat de Focus WRC voor een periode van minstens vier jaar worden ingezet in het wereldkampioenschap. Vanaf 2006 zal de auto voor het eerst aan de start van het WRC verschijnen. Tot die tijd zal de ´oude´ Focus WRC nog worden ingezet.

Gerelateerde artikelen

Fabriekstuning voor Ford Fiesta ST en Focus ST

Autonieuws
Fabriekstuning voor Ford Fiesta ST en Focus ST
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Ford Focus-broeders krijgen allemaal ‘Aston Martin grille’

Spyshots
Ford Focus-broeders krijgen ‘Aston Martin grille’
> Artikel lezen

Ontwikkeling nieuwe Ford Focus RS op laag pitje

Autonieuws
Ontwikkeling nieuwe Ford Focus RS op laag pitje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.