Autonieuws

Prijzen nieuwe Porsche Boxster bekend

Porsche heeft de prijzen van de nieuwe Boxster bekend gemaakt. De Boxster is leverbaar als Boxster en als Boxster S en zal vanaf € 61.100,- in de prijslijsten staan. Er zijn vele opties en accessoires leverbaar.

Porsche heeft recent de Boxster vernieuwd. Bijna 80 procent van alle onderdelen en componenten in de nieuwe Boxster-serie is geheel nieuw. Grotere velgen en een grotere spoorbreedte symboliseren duidelijk de toename van vermogen en prestaties. De 2,7-liter zescilindermotor van de Boxster ontwikkelt voortaan een maximum vermogen van 240 pk, 12 pk meer dan voorheen. Het maximum vermogen van de Boxster S, met 3,2-liter motor, bedraagt voortaan 280 pk in plaats van 260 pk. Daarmee sprint de Boxster in 6,2 seconden van 0-100 km/h; de Boxster S heeft voor deze prestatie 5,5 seconden nodig. Het extra vermogen resulteert in combinatie met geoptimaliseerde aërodynamica in een hogere topsnelheid bij een lager verbruik. De Boxster heeft nu een topsnelheid van 256 km/h en verbruikt gemiddeld (EU-norm) 9,6 liter superplus per 100 kilometer. De topsnelheid van de S-variant bedraagt 268 km/h; het gemiddelde verbruik bedraagt hier 10,4 l/100 km. Het spreekt uiteraard vanzelf dat beide modellen ruimschoots voldoen aan de EU4 emissienormen.
 
Meer rijplezier
Deze grotere prestaties betekenen natuurlijk ook meer rijplezier op de weg. Naast de 24 tot 35 millimeter grotere spoorbreedte (afhankelijk van de combinatie van velgen en banden), dragen ook de grotere wielen, de verbeterde torsiestijfheid en buigsterkte, de stuurbekrachtiging met variabele overbrengingsverhouding, de korter en ‘scherper’ schakelende versnellingsbak, en de compleet nieuwe stoelen met nog meer zijdelingse steun bij aan deze verdere verbetering van het rijplezier. De actieve veiligheid is op een nog hoger niveau gebracht met een geoptimaliseerd remsysteem en de uitbreiding van de standaarduitrusting met PSM – Porsche Stability Management. PSM stabiliseert de auto bij onder- of overstuur door de individuele wielen gericht af te remmen en door in te grijpen in het motormanagement.
 
Prijzen
De rijkere standaarduitrusting, die onder meer grotere velgen, PSM, airconditioning, radio-CD-speler en boordcomputer omvat, betekent echter geen hogere prijs. De basisprijs voor de nieuwe Porsche Boxster bedraagt € 61.600,- incl. BTW en BPM. De Boxster S gaat € 72.370,- incl. BTW en BPM kosten. De auto is leverbaar via de vijf officiële dealers in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Leusden.

Zie ook
Fotoreportage: Porsche Boxster

Gerelateerde artikelen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Snellere versie Porsche 718 Boxster in de maak

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Boxster en Cayman krijgen andere namen

Autonieuws
> Artikel lezen

De Porsche 718 Boxster: mét viercilinder

Autonieuws
Porsche trekt doek van 718 Boxster en Cayman
> Artikel lezen

Dit kunnen de viercilinders van de Porsche 718 Boxster en Cayman

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.