Autonieuws

Lotus Exige R-GT klaar voor WK Rally

Na dertig jaar afwezigheid keert Lotus terug naar de rallysport. En het is de Exige R-GT die in de voetsporen treedt van de Talbot Sunbeam waarmee Lotus in 1981 het World Championship Rally (WRC) op haar naam schreef.

Op consumentenniveau mag het dan niet zo lekker gaan met Lotus, op het autosportgebied timmeren de Britten behoorlijk aan de weg. In de Formule 1 schittert het regelmatig op het ereschavot, in 2013 gaan ze met een nieuwe LPM2-racer deelnemen aan de 24 uur van Le Mans en als klap op de vuurpijl staan ze na een lange periode van afwezigheid binnenkort ook aan de start van het WRC. Na een grondige voorbereiding en enkele proefrally’s heeft de FIA de Lotus Exige R-GT dan eindelijk gehomologeerd.

Nieuwe klasse
Met een WRC-titel op zak is Lotus geen groentje in de rallywereld, maar in de dertig jaar daarna is er – natuurlijk – een heleboel veranderd in de sport. Bovendien staat Lotus aan de basis van een geheel nieuwe rallyklasse binnen het WRC waarin het mogelijk is met een GT-wagen deel te nemen. De Exige R-GT is nota bene de eerste rallyauto die voor deze competitie is gehomologeerd.

Leren
De terugkeer van Lotus in de officiële rallycompetitie zal aankomend weekend plaatsvinden tijdens de Rally Vinho da Madeira die zoals de naam al zegt verreden wordt op het Portugese eiland. Uiteraard gaat Lotus voor de winst, maar de eerste rally’s zijn vooral momenten om ervaring op te doen en de betrouwbaarheid en de afstelling van de 300 pk sterke Exige R-GT verder aan te scherpen. Plaatsnemen achter het stuur zal de 25-jarige Portugees Bernardo Sousa, voormalig Super2000-rijder.

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.