Autonieuws

Google zet 300.000 autonome mijlen op de klok

Google is druk bezig om ons het stuur uit handen te nemen. Er wordt 24 uur per dag getest met een grote vloot van autonome voertuigen. Zien we hier het toekomstige autorijden?

Google is natuurlijk vooral bekend als internetbedrijf maar heeft zijn werkgebied de laatste jaren flink uitgebreid. Er wordt momenteel druk gewerkt aan het autonoom laten rijden van auto’s. Dit had in het begin wat juridische voeten in de aarde, maar enige tijd geleden mocht hun testvloot aan zelfstandig rijdende Priussen dan toch uiteindelijk de openbare weg op. Inmiddels zijn we 300.000 autonome mijlen (482.000 km) zonder een enkel ongeluk verder en is het volgens Google tijd om de volgende stap te maken.

Software
De aansturing van de auto is namelijk dermate verbeterd sinds het begin van het project dat er niet langer twee, maar slechts één Google-medewerker in de auto mee hoeft te rijden. Deze zit wel nog altijd op de bestuurderspositie zodat ingrijpen altijd mogelijk blijft. Er zijn immers nog altijd problemen met het herkennen van tijdelijke verkeersborden (bijvoorbeeld bij wegwerkzaamheden) en het rijden op gladde ondergronden zoals sneeuw.
Als testauto wordt overigens niet langer de Toyota Prius gebruikt. De internetgigant is overgestapt op de grotere, comfortabelere én luxueuzere Lexus RX450h. Wil je de Google-auto’s op de weg bewonderen? Dan zal je naar Californië of Nevada moeten. Dat zijn namelijk de enige plekken waar deze auto’s rond mogen rijden.

Gerelateerde artikelen

Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details over nieuwe Lexus RX450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer foto's en prijzen nieuwe Lexus RX 450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.