Autonieuws

GM nog niet af van Spyker

Spyker heeft nog een appeltje te schillen met General Motors. Volgens het Nederlandse sportwagenmerk hebben de Amerikanen destijds bewust een overname van het inmiddels failliete Saab tegengewerkt en nu eist Spyker 3 miljard dollar aan schadevergoeding van GM.

Saab ging eind vorig jaar failliet doordat het niet op tijd een overnamekandidaat kon vinden. Deze waren er echter wel volgens Spyker, destijds moederbedrijf van Saab, maar werkte General Motors de lopende onderhandelingen rond een overname tegen. Vermoedelijk omdat het Amerikaanse concern bang was dat Saab in Chinese handen zou vallen en daarmee concurrentie tegemoet kon zien. Het bedrijf dat Saab eventueel wilde kopen was namelijk Youngman Automobile Group uit de Chinese provincie Zhejiang.

Procederen
Omdat Saab bankroet is neemt Spyker de kosten van het procederen tegen GM op zich in ruil voor een ‘zeer substantieel’ deel van een schadevergoeding, mocht de rechtszaak in het voordeel van Saab beslecht worden. Ook Youngman zou baat hebben bij een succesvolle uitkomst voor Saab, want zij investeerden enkele tientallen miljoenen vooraf aan de overnamestrijd van Saab die uiteindelijk op niets uitliep.

Gerelateerde artikelen

Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8

Autonieuws
Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8
> Artikel lezen

Spyker C8 Preliator: vechtersbaasje

Autonieuws
Spyker C8 Preliator: productierijpe primeur
> Artikel lezen

Spreekt Spyker haar 9de en laatste leven aan in Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

Victor Muller hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Autonieuws
Victor Muller hangt 6 jaar cel op het hoofd
> Artikel lezen

Spyker C8 Aileron zwaait uit als LM85

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.