Autonieuws

Rolls-Royce maakt de Ghost Coupé ongekend sportief

Rolls-Royce gaat zich buiten gebaande paden wagen met de tweedeurs variant van de Ghost. Het belooft namelijk een zeer sportief model te worden dat desondanks toch de merkidentiteit in ere houdt.

Nog geen maand geleden doken de eerste levenstekenen op van een compleet nieuw model voor de Rolls-Royce-stal. Het (onverwacht) grote succes van de Ghost heeft de Britten aangespoord en na de verlengde variant waren we dan ook niet verrast toen de Coupé voor onze lens opdook. Inmiddels hebben we meer informatie over dit zevende model voor de prestigieuze autobouwer.

Sportief
Wie Rolls-Royce zegt denkt direct aan ongelimiteerde luxe en comfort en met de Phantom en de Ghost is dit beeld eigenlijk alleen maar verder versterkt. Een blik richting Bentley en Aston Martin leert ons echter ook dat er vraag is naar sportiviteit in dit segment. Daar wordt nu op ingesprongen met de Ghost Coupé die het eerste performancemodel van Rolls in 50 jaar moet gaan worden. Aan de basis hiervan staat de bekende 6.6 liter V12 uit de vierdeurs Ghost met in de coupéversie vermoedelijk om en nabij de 600 pk. De topsnelheid zal echter nog altijd begrensd worden op 250 km/h, maar qua acceleratie mag je wel rekenen op snellere tijden.

Onderstel
De vermogenstoename zal worden ondersteund met een aangepast onderstel. Zowel remmen, banden als de ophanging krijgen een sportieve setting. Hierbij moet je je echter geen illusies maken dat de tweedeurs Ghost een plankharde sportcoupé zal worden, de air van luxe en verfijning zal hoogstens enigszins naar de achtergrond verdwijnen. Om het sportieve plaatje desalniettemin compleet te maken zal de koets 10 mm verlaagd worden ten opzichte van de normale Ghost. Wanneer we het model verwachten? Vermoedelijk tijdens de Autosalon van Genève, begin maart volgens jaar.

Gerelateerde artikelen

Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie

Lifestyle & design
Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie
> Artikel lezen

Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith

Autonieuws
Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith
> Artikel lezen

Verjongingsmodellen: Rolls-Royce Black Badge Editions

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge
> Artikel lezen

Rolls-Royce rockt met Wraith 'Inspired by Music'

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé speelt in de sneeuw

Spyshots
Rolls-Royce Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.