Autonieuws

Kwart minder auto’s verkocht in juli

De branche zag de bui al hangen vanwege gewijzigde belastingregels, en nu blijkt inderdaad dat er aanzienlijk minder auto’s over de toonbank zijn gegaan. Juli was goed voor slechts 31.078 nieuwe registraties en dat is maar liefst 26% minder dan dezelfde maand vorig jaar.

Per 1 juli zijn de meeste auto’s duurder geworden als gevolg van gewijzigde heffingsregels en dat heeft afgelopen maand voor aanzienlijk minder bezoeken aan de autodealers geleid. Maar liefst 26,2% moest autoverkopend Nederland inleveren in vergelijking met juli vorig jaar. Gerekend over de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er 362.515 nieuwe personenauto’s geregistreerd, tegen 370.441 stuks over dezelfde periode in 2011. Dit komt neer op een daling van 2,1%.

Best verkochte merken
Kijken we naar de verkopen op merkniveau dan voert Volkswagen de lijst aan. Zij verkochten in juli 4.602 nieuwe auto’s en hebben daarmee een marktaandeel van 14,8%. Nummer twee in de top-5 van best verkopende merken is Renault met 3.237 registraties (10,4% marktaandeel). Ook Toyota deed het lekker afgelopen maand (2.900/9,3%). Peugeot en Ford nemen respectievelijk plek 4 en 5 in. De Fransen konden 2.420 nieuwe klanten bijschrijven, terwijl dit er voor de Amerikanen 2.363 waren.

Beste verkochte modellen
Door het verhogen van de CO2-grenzen is de top-5 enkel gevuld met zuinige en schone auto’s aangevoerd door de Renault Mégane. Daarvan werden er volgens de meest recente cijfers in juli 1.962 verkocht. De Volkswagen Up! pakt het zilver met 1.409 nieuwe eigenaren en brons is er voor de Polo, ook van Volkswagen uiteraard (1.382). Net naast het podium grijpt de Toyota Yaris (1.025 stuks) en hekkensluiter is de Ford Ka met 1.010 nieuw verkochte exemplaren.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.