Autonieuws

Seat Ibiza Cupra nu ook als benzine!

De Seat Ibiza Cupra was al enige tijd leverbaar met de 160 pk sterke dieselmotor. Vanaf heden levert Seat de Ibiza Cupra ook met een 1.8 20VT benzinemotor met een vermogen van 180 pk.

Daarmee heeft Seat een bijzonder aanbod. De Ibiza Cupra is namelijk niet alleen leverbaar met een krachtige benzinemotor zoals dat normaal ook het geval is, maar ook met een dieselmotor. De Ibiza Cupra D werd al eerst geintroduceerd en is inmiddels leverbaar. De Ibiza Cupra 1.8 20VT is vanaf heden ook leverbaar.
 
Lekker sportief
De overeenkomsten met de Cupra D zijn groot. Zo is de buitenkant gelijk en zien we daar een paar grote luchtinlaten aan de voorkant, titaniumkleur lichtmetalen velgen, een sportieve achterbumper en een ovalen einddemper. Ook de technische wijzigingen komen overeen. De basis van de Ibiza Cupra’s wordt gevormd door het Agile Chassis met Dynamic Steering Response wat garant staat voor de sportieve eigenschappen van de Cupra’s. De ingenieurs van Seat Sport hebben het onderstel verder aangepast met stuggere schokdempers en andere torsiestabilisatoren wat heeft geresulteerd in een scherper en directer gedrag. Alle ontwikkelingen hebben uiteraard hun weerspiegeling uit de race- en rallysport waar Seat Sport al een jarenlange ervaring heeft opgedaan.
 
180 pk
Het meest interessante nieuws bij dit model ligt uiteraard onder de motorkap. Hier ligt nu geen 1.9 TDI met een vermogen van 160 pk maar een 1.8 liter viercilinder benzinemotor. Deze 1.8 20VT levert een maximaal vermogen van 180 pk en een koppel van 245 Nm (1.500 – 4.000 tpm). De sprint naar 100 km/h wordt afgelegd in 7,3 seconden en de topsnelheid ligt op 229 km/h. Het verbruik van de Ibiza Cupra 1.8 20VT is 7,9 liter op 100 km.
 
Concurrentie
Met de komst van de benzineuitvoering van de Ibiza Cupra heeft Seat er een concurrent bij voor onder andere de Peugeot 206 RC en de Renault Clio RS. De Ibiza Cupra is leverbaar vanaf € 26.495,-.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Seat Ibiza heeft een prijskaartje

Autonieuws
Prijzen Seat Ibiza
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Seat Ibiza Cupra weer even sterk als Polo GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.