Autonieuws

Ruim 1 op 32 met de Hyundai Getz Eco

Het is nog een conceptcar maar de Getz Eco 1.1 CRDi is wel productierijp. Deze superzuinige Getz neemt in het gunstigste geval genoegen met 3,1 liter diesel op 100 km en dat is zonder twijfel bijzonder zuinig te noemen.

Al tijdens de Salon van Parijs liet Hyundai de Getz Eco zien. Daarbij werden maar sumiere gegevens vrijgegeven. Nu heeft Hyundai meer bekend gemaakt en kunnen we onder andere vertellen over het verbruik, hoe dit verbruik tot stand is gekomen en wat de plannen van Hyundai met deze auto zijn.

Veel motorische aanpassingen
Natuurlijk is er veel aan de motor gedaan. De 3 cilinder common-rail dieselmotor heeft een inhoud van 1,1 liter en de injectie heeft een inspuitdruk van 1.600 bar. De injectoren hebben zeven inspuitopeningen waardoor een heel precieze injectie mogelijk is. Twee bovenliggende nokkenassen, een turbolader met variabele geometrie en een elektronische geregelde stuurklep zijn verder kenmerken van deze motor. Daarnaast is er flink wat aan het gewicht van de motor gedaan en heeft het gebruik van aluminium hier veel aan bijgedragen. Het resultaat is een 76 pk en 154 Nm krachtige dieselmotor welke slechts 3,1 liter diesel op 100 km nodig heeft. Dat komt neer op een verbruik van ruim 1 op 32 en mag gerust ´superzuinig´ genoemd worden. Bovendien is de uitstoot van schadelijke gassen flink gereduceerd en voldoet de motor aan de strengste milieueisen.

Aluminium carrosserie
Maar dat zijn niet alle veranderingen geweest. Niet alleen de motor maakt deze waarden mogelijk, ook de auto zelf is flink aangepast. Zo weegt de Getz Eco slechts 585 kg tegen 841 kg voor de Getz met de tot nu toe lichtst leverbare dieselmotor (1.5 CRDi). Die gewichtsreducering is mogelijk gemaakt door een groot deel van de carrosserie uit aluminium op te trekken zoals dat ook bij bijvoorbeeld Audi het geval is.

Toekomstplannen
Wat we in de toekomst precies terug gaan zien van deze conceptcar is nog onbekend. Hyundai laat wel weten dat de motor mogelijk gebruikt gaat worden in Hyundai modellen en dat er meer van dit soort ontwikkelingen aan zitten te komen. In tijden waarin de dieselprijs z´n recordhoogte heeft bereikt en de milieuvervuiling steeds vaker op de agenda van overheden verschijnt is dit een fantastische ontwikkeling. Misschien dat Volkswagen de Lupo 3L maar weer eens tevoorschijn moet halen.

Gerelateerde artikelen

Rijkere uitrusting voor Hyundai Getz en Matrix

Autonieuws
Rijkere uitrusting voor Hyundai Getz en Matrix
> Artikel lezen

Rijkere uitrusting voor Hyundai Getz en Matrix

Autonieuws
Rijkere uitrusting voor Hyundai Getz en Matrix
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.