Autonieuws

W Motors Hyper-sport komt uit Libanon

Rimac, Puritalia, Arrinera, zo maar even wat namen die in korte tijd het supersportwagenveld zijn komen versterken. En nu kunnen we er opnieuw één verwelkomen: W Motors. Uit Libanon.

Met W Motors heeft de Arabische wereld hun eerste supersportwagenmerk te pakken. Gevestigd in Beiroet, de Libanese hoofdstad, is men begonnen met het uitdenken van twee bolides, de Hyper-sport en Super-sport. Niet bijster originele modelnamen, maar het zijn dan ook nog slechts ideeën. Net als de auto’s zelf overigens. Er bestaat al wel een computerillustratie (zie inzet) maar de daadwerkelijke bouw laat nog wel even op zich wachten.

Ervaren partners
Een dergelijk tafereel hebben we vaker gezien. Het begin van de droomverwezenlijking is er, maar daarna blijft het angstvallig stil rond het project. W Motors is ervan overtuigt dat dit hen niet zal gebeuren. Er zijn al diverse gesprekken gevoerd met ervaren partijen die W Motors van oprichter Ralph R. Debass wil ondersteunen bij de realisatie van de Hyper-sport. StudioTorino is er daar één van en ook Magna Steyr en Porsche-tuner RUF Automobile behoren daartoe. Klinkende namen inderdaad. Debass zelf is een afgestudeerd automotive designer aan de Coventry University School of Art and Design en heeft eerder ervaring opgedaan in de auto-industrie.

Superexclusief
Aan ambities geen gebrek in ieder geval. W Motors beweert dat hun auto’s tot de exclusiefste ter wereld zullen behoren met uitsluitend de allerbeste materialen waaronder zelfs diamanten. Het kersverse Libanese automerk is zelfs van plan een holografische display in de Hyper-sport, hun eerst model, toe te passen. In december zal de Hyper-sport officieel worden gepresenteerd in Dubai, met onder de kap waarschijnlijk een geblazen V6 met 750 pk. Calculaties hebben uitgewezen dat een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h slechts 2,8 seconden zal duren. En de topsnelheid mag er ook zijn: 385 km/h. Net als de verwachte prijs. Er worden dan ook maar vijf Hyper-sports gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.