Autonieuws

En dan nu de zijkant van nieuwe Mazda6

Met teasers werkt Mazda naar de onthulling van de nieuwe 6. Drie hebben we er tot dusver ontvangen. Deze vierde laat al wat meer zien door de gehele zijkant van de auto te tonen.

De nieuwe Mazda6 is sterk afgeleid van de Takeri Concept, Mazda’s studie op de Tokyo Motor Show van 2011. Dat de scherpe randjes bij het productiemodel wel zijn gladgestreken toont deze vierde teaser waarop we de gehele zijkant van de nieuwe 6 krijgen te zien. De wielkasten en ook het dak lijken net wat boller te lopen dan bij de Takeri. Een noodzakelijk kwaad om voldoende been- en hoofdruimte te kunnen bieden aan de maximaal vijf inzittenden. Verwacht desalniettemin een krachtig, dynamisch design à la Takeri waarmee Mazda hoge ogen gaat gooien in het D-segment.

Motoren 
Het motorenpalet van de nieuwe Mazda6 zal bestaan uit enkele benzines en diesels, uiteraard voorzien van SkyActiv-technologie met respectievelijk een ongekend hoge en lage compressieverhouding. Door deze techniek toe te passen kan een efficiëntere verbranding verkregen worden met een hoger motorvermogen en lager brandstofverbruik tot gevolg. De Mazda6 zal vermoedelijk uitgerust worden met de 2.0 liter SkyActiv-G en de 2.2 SkyActiv-D.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Mazda6 eind deze maand in LA

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Mazda presenteert Racing Concepts

Tuning & styling
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Meer details over vernieuwde Mazda6 en CX-5

Autonieuws
Meer details over de gefacelifte Mazda6 en CX-5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.