Autonieuws

Facel Vega hint naar wederopstandingmodel

Facel Vega stierf toen de Generatie X geboren werd. Maar menig Babyboomer zal de auto’s van dit kleine Franse luxemerk nog helder voor de geest kunnen halen. Wonderschoon zijn ze, en velen zien Facel Vega’s dan ook tot de mooiste auto’s ooit gebouwd. Zal het wederopstandigmodel ook zo’n onuitwisbare indruk achterlaten?

Jazeker, Facel Vega zal herrijzen uit de dood. Vanaf de Autosalon van Parijs wordt er nieuw leven in dit Franse automerk geblazen dat tussen 1954 en 1964 op hetzelfde niveau opereerde als Rolls-Royce en Bentley. Op hun Facebook-pagina geven ze enkele hints van de auto waarmee ze hun tweede leven gaan beginnen. Door de bovenste helft van het model te tonen krijgen we al een goede indruk van wat we kunnen verwachten.

Vierzits coupé
Net als het eerste model toen is de nieuwe Facel, wat overigens een afkorting is van ‘Forges et Ateliers de Construction d´Eure et de Loire’, een conceptcar in de gedaante van een tweedeurs coupé met vier zitplaatsen. De twee achterste stoelen zijn nog net te zien door de kleine achterruit. Ook een verwijzing naar de geschiedenisboeken van Facel Vega is de lakkleur van het studiemodel, hoewel er van de krap drieduizend auto’s die het merk tot dusver bouwde niet bijster veel in deze blauwe kleur zijn geleverd. Wat het exterieurdesign betreft lijkt de nieuwe Facel Vega een mengelmoes van een Ferrari 599 GTB Fiorano en een Corvette ZR1 te zijn. Geen verkeerde auto’s om mee vergeleken te worden, maar Facel Vega stond in het verleden nu juist bekend om z’n originaliteit. Even afwachten dus nog…

Gerelateerde artikelen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.