Autonieuws

Lexus LF-Lc misschien toch in productie

Een interessant bericht over Lexus. Onlangs kwam het nieuws dat het merk graag weer een coupé in haar gamma zou willen opnemen en dat daarvoor met een schuin oog naar de nieuwe GS werd gekeken. Nu doemt de LF-Lc Concept op als mogelijke opvolger van de SC 430.

De LFA heeft Lexus geen windeieren gelegd en met de LF-Lc Concept lieten de Japanners opnieuw zien dat ze spannende auto’s weten uit te denken. Van productieplannen rond deze studie wilde Lexus echter maar weinig weten. Zo focusten ze liever op de meer lucratieve modellen zoals de nieuwe GS-serie. Maar de wens om de twee jaar geleden verdwenen SC 430 een opvolger te gunnen nam hierdoor niet af. Een GS Coupé op basis van de nieuwe werd aangeduid als eventuele plaatsvervanger. Lexus komt daar nu op terug door eventueel alsnog de LF-Lc groen licht te geven nadat het is overspoeld met lovende reacties op de conceptversie.

Sculpturen
Dat het bericht van Automotive News niet volledig uit de lucht komt vallen bewijst het feit dat Lexus haar dealers een glassculptuur heeft gestuurd met daarop de tekst “2012 GS Challenge ... 27.500 Sales”. Dit zou opgevat kunnen worden als hint alsmede een aansporing om zo veel mogelijk GS-en te verkopen en dat bij het bereiken van in totaal 27.500 stuks de LF-Lc in productie gaat.

Gerelateerde artikelen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.