Autonieuws

Nieuwe Aspid Invictus is radicale GT

Aspid is een kleine, vooralsnog tamelijk onbekend Spaans automerk dat bijzonder leuke speeltjes bouwt. Hun nieuwste aanwinst is deze GT-21 Invictus. Meer Gran Turismo dan hun eerste kind, de Super Sport, maar nog altijd met soortgelijke radicale specificaties.

‘Invictus’ is Latijns voor onoverwinnelijk. Mwah, dat kun je gerust stellen in het geval van de nieuwe Aspid. Een acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 3 seconden. Doortrekken naar 200 km/h? Acht tellen later en je kunt op naar de magische grens van 300 km/h. Bij 305 km/h versnelt de GT-21 Invictus niet meer. Geen record, maar het draait bij Aspid dan ook niet om de allersnelste willen zijn. Voor het kleine Spaanse merk is dat slechts een bijkomend voordeel. Aspid wil rijplezier bieden. En dat lijkt ze met de GT-21 wel te lukken.

BMW
Net als de Super Sport heeft de GT-21 alles in zich om te kunnen ontpoppen tot een onvervalst rijijzer. Door uitsluitend gebruik te maken van lichte materialen weegt de auto nog geen 1.000 kg. En hoewel het moeilijk voor te stellen zal zijn ligt er in de krappe neus een V8 van BMW. Het 4.4 liter grote blok is goed voor 450 pk dat via een handgeschakelde 6-bak de 19 inch (achter)wielen aandrijft. Een 7-traps automaat met dubbele koppeling is optioneel.

Contradictus
Er is weinig meer voor nodig om bij de GT-21 Invictus louter te spreken in superlatieven. Dat geldt ook voor het design als je het ons vraagt. Wat een bloedstollend apparaat! Het excotische druipt er van af. Wat een drama. Maar de GT-21 lijkt ons dan weer geen auto waarin je dagelijks gezien wilt worden. En dat is nu precies wel de bedoeling van Aspid toen het de auto ontwikkelde. De Invictus is naast supersportwagen namelijk ook een reislustige Gran Turismo. Met een lengte van 4,5 meter is hij groter dan de Super Sport en naar eigen zeggen ruimer dan hij in eerste instantie lijkt. En aan luxe aan boord geen gebrek. Volgens Aspid zou de GT-21 zelfs uitgesproken comfortabel zijn. We moeten het maar aannemen maar het exterieur doet in ieder geval anders vermoeden. En dat is geen kritiek.

Exclusief
Dat de GT-21 exclusief oogt, dat weten we nu wel. Maar Aspid houdt hem ook daadwerkelijk exclusief; slechts 250 stuks per jaar zullen er worden gebouwd. Kopers – die diep in de buidel zullen moeten tasten – zullen nauw bij het bouwproces worden betrokken en ontvangen een uitnodiging om een kijkje te nemen bij de fabriek. Bestellen kan echter gewoon bij de dealer waarvan Aspid er slechts 20 zal aanstellen.

Gerelateerde artikelen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.