Autonieuws

Nieuwe Range Rover naakt te zien

De komende Autosalon van Parijs kent opnieuw een groot aantal primeurs. Letterlijk één van de grootste is zonder meer de nieuwe Range Rover. Hier zien we ´em. Te vroeg.

Op de website MotorAuthority is een foto opgedoken waarop de nieuwe Range Rover volledig naakt te zien is. De nieuwe generatie behoudt zijn klassieke hoekige vormgeving maar waarbij het geheel wel wat ‘zachter’ wordt gepresenteerd. Moeilijk te zien, maar de nieuwe Range Rover lijkt minder plomp over te komen. En dat terwijl het formaat van de carrosserie in totaliteit opnieuw is toegenomen.

Kieuwen
Enkele zaken die opvallen zijn de koplampunits die bij het nieuwe model deels om de hoek lopen en een verzonken koetslijn die de motorkap lijkt te laten zweven. En wat te denken van de sterk aanwezige ‘kieuwen’ in de flanken, een klassiek detail in een nieuw jasje.

Lichter
Ondanks de toegenomen buitenmaten zal de nieuwe Range Rover aanzienlijk lichter zijn dan zijn voorganger. Door volledig in te zetten op aluminium is de auto zo’n 450 kg aan gewicht verloren. En dat is veel, ook al zal het kant-en-klaar-gewicht nog steeds tegen de twee ton aan liggen. Over de krachtbronnen weten we nog weinig. Uiteraard zijn dat wederom zes- en achtcilinders, maar of deze van een compleet nieuwe generatie zijn is onzeker. Een hybride staat in ieder geval op de planning.

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.