Autonieuws

Dit is de nieuwe Nissan Note!

Nissan heeft in Japan zojuist het doek getrokken van de compleet nieuwe Note. We zullen in Europa nog minimaal een half jaar moeten wachten maar dan zal deze MPV ook op onze wegen te vinden zijn.

Sinds zijn lancering in 2005 heeft Nissan al 940.000 Note’s weten te slijten en het compleet nieuwe model moet dit getal over het miljoen heen tillen. De nieuwe Note is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Japan en zal pas over een half jaar voor de Europese markt geïntroduceerd worden. Hoewel Nissan aangeeft dat enkele stylingdetails aangepast zullen worden is de hier afgebeelde Note waarschijnlijk voor 99% gelijk aan het Europese exemplaar. Het nieuwe model wordt volgens Nissan gekenmerkt door een vloeiend lijnenspel dat ook naar het interieur is doorgetrokken.

MPV
Dat de markt van de compacte MPV’s er weer een geduchte concurrent bij heeft lijkt buiten kijf te staan. Nissan belooft namelijk een ruimer interieur dat bovendien is voorzien van een hoogwaardige afwerking. Om de belangrijke verbruikscijfers te drukken is de nieuwe Note bovendien gebouwd op een lichtgewicht platform en voorzien van een aerodynamisch koetswerk. Over de aandrijflijnen van de Europese variant is vooralsnog niets bekend gemaakt. Deze verwachten we samen met de presentatie in de eerste maanden van 2013.

Gerelateerde artikelen

Meer Nissan Note voor dezelfde prijs

Autonieuws
Meer Nissan Note voor dezelfde prijs
> Artikel lezen

Eerste rij-indruk nieuwe Nissan Note

Autotests
Eerste rij-indruk nieuwe Nissan Note
> Artikel lezen

Nieuwe Nissan Note zeer scherp geprijsd

Autonieuws
Nieuwe Nissan Note zeer scherp geprijsd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.