Autonieuws

TVR als automerk ter zielen

Opnieuw zijn we een bekend automerk armer. Ditmaal is het TVR dat het loodje heeft gelegd. De Russische eigenaar Nikolai Smolensky is van plan de merknaam vanaf heden op windturbines te plakken.

Na Saab, Artega en De Tomaso is TVR het zoveelste automerk dat in korte tijd de handdoek in de ring heeft moeten gooien. Nu modderde het kleine Britse sportwagenmerk, evenals de zojuist genoemde fabrikanten, al langere tijd aan, maar als de stekker er dan definitief is uitgetrokken is dat toch altijd extra zuur.

Turbines
Smolensky, die sinds 2004 eigenaar van TVR is, laat de befaamde drie letters niet helemaal verdwijnen. De Rus ziet naar verluidt wel brood in het ontwikkelen van windturbines. Die wil hij dan verkopen onder de merknaam TVR.

Over TVR
Voor wie het al kwijt was: TVR werd in 1947 opgericht door de Brit Trevor Wilkinson wiens voornaam de aanleiding is voor de merknaam. Gedurende vele jaren bouwde TVR bijzondere auto´s in Blackpool, nabij Lancashire, waarbij steevast de filosofie van een zo laag mogelijk wagengewicht in combinatie met veel vermogen werd gehanteerd. De afgelopen decennia ging het echter alsmaar slechter met TVR. Het merk kende nog wel enkele hoogtepunten, maar die hebben de oorspronkelijke glans nooit terug kunnen brengen. Begin 2004 kocht Smolenksy TVR op en twee jaar later vroeg hij uitstel van betaling aan om het in 2007 weer terug te kopen. De productie van TVR´s was toen al gestopt en sindsdien heeft de fabriek in Blackpool nooit meer een nieuwe TVR geproduceerd. Er werden nog wel enkele prototypes gebouwd om TVR nieuw leven in te blazen. Het mocht helaas niet baten.  

Gerelateerde artikelen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.