Autonieuws

Aston Martin V12 Vantage Roadster strijkt dak neer

Geen Volante, maar Roadster. Aston Martin wijkt bij de dakloze V12 Vantage af van de traditionele naam voor hun cabriolets. Minder fraai is hij er niet van geworden.

Aston Martin presenteert aan de lopende band nieuwe modellen. Nog niet zo lang geleden werden de eerste exemplaren van de Virage afgeleverd en de productie van de nieuwe Vanquish moet zelfs nog op gang komen. Ook zal Aston Martin nog dit jaar de opvolger van de DB9 voorstellen. Maar tussendoor dus eerst de V12 Vantage Roadster die opmerkelijk geen Volante heet zoals het merk doorgaans hun open sportwagens noemt.

Specificaties
Natuurlijk is de Roadster technisch sterk gebaseerd op de V12 Vantage Coupé, maar er zijn meerdere verschillen afgezien van de dakconstructie. Zo bevat de Roadster een herontworpen achterklep en een lagere voorbumper voor een betere stroomlijn. Daarnaast zijn er een aanpassingen doorgevoerd aan het chassis. Vanwege het ontbreken van een vaste dakconstructie is de Roadster immers minder stijf dan de Coupé wat de prestaties beïnvloedde. Aston Martin belooft dat door de modificaties dit niet het geval zal zijn. Om hiervan zeker te zijn heeft het merk ook de dempers iets anders afgesteld en nieuwe veren gemonteerd.

Prestaties
De V12 Vantage Roadster accelereert drietiende van een seconde minder snel naar 100 km/h dan de Coupé; 4,5 seconde doet hij erover. De topsnelheid is met 305 km/h wel gelijk. Voorin ligt de bekende 6.0 liter V12 met een ongewijzigd vermogen van 517 pk en 570 Nm. Ook de handbak is gebleven die in verbinding staat met 19 inch wielen voorzien van breed Pirelli-rubber.

Glas
Voor een vraagprijs die dicht tegen de drie ton komt te liggen mag je verwachten dat een product is opgebouwd uit zichtbaar mooie materialen. Aston Martin gebruikt dan ook veel leer, carbon en glas om het interieur van de V12 Vantage Roadster aan te kleden. De kleurcombinaties van het meubilair en het dashboard mag de klant geheel zelf bepalen. Elektrisch verstelbare sportstoelen met geheugenfunctie, automatische klimaatregeling en een uitgebreid infotainmentsysteem inclusief navigatie en Bluetooth-aansluiting zijn zoal standaard. Het reguliere audiosysteem moet tevens voldoen, maar voor wie beter wenst is er het 1.000 Watt sterke BeoSound van Bang & Olufsen.

Wanneer de Aston Martin V12 Vantage Roadster besteld kan worden is niet bekend gemaakt. Enkel het feit dat de auto in een gelimiteerde oplage zal worden gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Zie de Aston Martin V12 Vantage S fotogeniek zijn

Fotogalleries
Zie de Aston Martin V12 Vantage S fotogeniek wezen!
> Artikel lezen

Brullend afscheid: Aston Martin V12 Vantage S Roadster

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste ronde voor (oude) Aston Martin Vantage V600

Autonieuws
> Artikel lezen

Laatste stuiptrekking: Aston Martin V8 Vantage GT Roadster

Autonieuws
Aston Martin V8 Vantage GT Roadster
> Artikel lezen

Open bruut: Aston Martin Vantage GT12 Roadster

Autonieuws
Aston Martin Vantage GT12 Roadster
> Artikel lezen

Ruim drie ton voor open Aston Martin V12 Vantage

Autonieuws
Ruim drie ton voor open Aston Martin V12 Vantage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.