Autonieuws

Audi TT S line competition is helaas niet voor ons

Met de TT S-line competition lijkt Audi een soort best-off-album uit te brengen van haar compacte sportwagen. Deze special edition is een combinatie van S line-elementen en RS-details. Het slechte nieuws is dat hij helaas vooralsnog aan onze Nederlandse neus voorbij gaat.

Het is hopen dat Audi Nederland op andere gedachten wordt gebracht want het niet naar Nederland halen van deze zeer sportief uitziende TT is natuurlijk eeuwig zonde. We hebben het hier niet over een extra snelle TT maar enkel een extra smakelijk ogende versie. Het S line competition-pakket is puur een optische verrijking, en alleen leverbaar op de modellen tot 211 pk. Dit betekent dat de TTS en TTRS buiten de spreekwoordelijke boot vallen. Ook voor cabrioliefhebbers is deze stoere TT geen optie, het pakket is namelijk uitsluitend voor de coupé bedoeld.

Mix
Als basis voor de S line competition wordt de TT uitgerust met het standaard S line-pakket voor zowel het in- als exterieur. Daar bovenop wordt de gefixeerde achterspoiler van de TT RS gemonteerd voor een serieus sportieve uitstraling. Exterieurdetails als het frame van de grille, kentekenbehuizing, buitenspiegelkappen en de uitlaat zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Daarnaast staat de competition op nieuw 5-spaaks lichtmetaal en is de sportcoupé 10 mm verlaagd. Kers op de taart is Xenon plus-verlichting.

Interieur
Ook aan de bestuurder is gedacht, het interieur bevat eveneens een unieke combinatie. Als basis dient de S line-uitvoering met aanvulling het stuurwiel van de TT RS. Verder is een combinatie van alcantara en leer standaard en worden enkele panelen uitgevoerd in geborsteld aluminium.

De TT Coupé S line competition komt vooralsnog niet naar Nederland, maar kost elders € 4.300,- extra.

Gerelateerde artikelen

Sportief figuurtje: Audi TT S line competition

Autonieuws
Sportief figuurtje: Audi TT S line competition
> Artikel lezen

Visueel verlekkeren: Audi TT clubsport turbo concept

Fotogalleries
Audi TT clubsport turbo concept
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Abt pompt Audi TTS op tot 370 pk

Tuning & styling
Abt TTS
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.