Autonieuws

Dacia Dokker vanaf Q1 2013 te koop

Hoewel het nog driekwart jaar duurt, wil Dacia ons niet onthouden dat de nieuwe Dokker verkrijgbaar is vanaf het eerste kwartaal van 2013. Tegelijk met dit nieuws zijn er meer foto’s van Dacia’s ‘combispace’ meegestuurd.

De Dacia Dokker is een derivaat van de Renault Kangoo en komt er in twee uitvoeringen: een personenvariant en een bestelbus. De eerste is voor ons natuurlijk de meest interessante en biedt plaats aan vijf personen. Zoveel plek biedt ook de nog te lanceren Lodgy (zelfs tot zeven personen), maar die beschikt dan weer niet over een handige schuifdeur. Indien gewenst kan de Dokker zelfs worden uitgevoerd met een schuifdeur aan elke zijde. Dat is vooral praktisch als de ruimte achterin tevens regelmatig wordt gebruikt om ladingen te vervoeren.

Luxe
Over de aanwezige luxe aan boord rept Dacia al wel een woordje. Het merk spreekt van een ‘rijke uitrusting’ maar wat de inhoud daarvan is vertelt men niet. Op de optielijst staan Dacia Plug & Radio, Media Nav-multimediasysteem, een instelbare snelheidsbegrenzer, parkeersensoren aan de achterzijde en airconditioning, zo laat Dacia alvast weten. Ook de motoriseringen zijn nog een geheim. Buiten Nederland levert Dacia de Dokker met een 85 pk sterke 1.6 en de 1.2 TCe met 115 pk. Op het buitenlandse dieselpalet prijkt een 1.5 dCi met 75 of 90 pk.

Omdat de marktlancering nog even op zich laat wachten worden de prijzen pas later bekend gemaakt. En vergeet niet de fotogallerij te bekijken als je meer van de nieuwe Dokker wilt zien.

Gerelateerde artikelen

Twee nieuwe Dacia’s in de pijplijn

Autonieuws
Twee nieuwe Dacia’s in de pijplijn
> Artikel lezen

Dacia steekt Dokker in Stepway-jasje

Autonieuws
Dacia steekt Dokker in Stepway jasje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.